Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emir Bukovica:

Bio je blag lik i s ponosom nosio naslov 'brata u sjeni'

AC/DC
Suzan/Press Association/PIXSELL
20.11.2017.
u 06:00

Vođa grupe Emir & Frozen Camels za života u Americi družio se s članovima benda, a basist grupe Cliff Williams svirao mu je i na albumu

Emir Bukovica, vođa grupe Emir & Frozen Camels tijekom godina života u SAD-u imao je privilegij da mu je basist grupe AC/DC Cliff Williams svirao na albumu, a družio se i upoznao sve članove, pa i preminulog Malcolma Younga. O svemu tome Emir kaže:

Imao je atomsku energiju

– Tužnu vijest mi je u telefonskom razgovoru saopćio vidno uzrujani i tužni Cliff Williams. Pogodila me, ne samo zato što sam osobno poznavao Malcolma, nego i jer sam i sam nedavno u obitelji izgubio veoma dragu osobu koja je bolovala od iste bolesti poput Malcolma, demencije. Prva osoba na koju sam pomislio kad sam doznao za smrt “najboljeg rock’n’roll ritam-gitarista na planetu” njegov je brat i suosnivač grupe AC/DC Angus Young, jer je ovo drugi brat kojeg je izgubio u kratkom razdoblju. Naime, prije mjesec dana umro je najstariji od tri brata Young – George.

Bukovica se sjeća i druženja s članovima AC/DC:

– Imao sam golemu čast upoznati se i družiti s Malcolmom Youngom. Družio sam se s njima, promatrao ih na koncertima, na probama, u privatnom i profesionalnom životu. Upijao sam sve kao malo dijete.

O Malcolmu Youngu Emir Bukovica kaže: – Bio je blag i sićušan lik, ali iz njegovih ruku, pardon, gitara, ispucavao je najeksplozivnije i neke od najpoznatijih rock-riffova u povijesti rock’n’rolla. Bilo je čudnovato gledati s koliko je žestine i preciznosti bio podređen svom bendu i s koliko nesebičnosti i ponosa nosio je titulu “brata u sjeni”. Malo ljudi i AC/DC fanova znalo je da baš Malcolm stoji kao autor većine prepoznatljivih riffova benda. Ali to su znali oni koji su trebali znati i to je njemu bilo dovoljno. Jedan od sretnika sam eto, igrom lude sudbine, bio i ja.

AC/DC
1/7

Družeći se s članovima grupe AC/DC, našao se i u knjizi o njima: – Možda je u ovome trenutku o tome i neprimjereno govoriti, ali sam preponosan na činjenicu da se moje ime i ime moga benda Emir & Frozen Camels našlo u biografiji grupe AC/DC “Let there be rock” Za mene, koji sam kao dječak s 12 godina počeo svirati gitaru i po zidovima svoje sobe lijepio postere ovih ljudi, bilo je to ostvarenje svih dječačkih snova.

Iako se 2014., nakon što je objavljeno da Malcolm Young zbog bolesti više neće nastupati s bendom AC/DC, spekuliralo o budućnosti grupe, ipak su nastavili raditi bez njega:

– Još uvijek mi u ušima zvone riječi mog prijatelja Cliffa Williamsa, kada je prije nekoliko godina saznao da je Malcolm toliko bolestan, da neće više moći svirati, prisjeća se Emir: – Cliff je rekao: “Ako više nema Malcolma, onda više ne postoji ni AC/DC”. I zaista, nakon što je iz pravnih, prijateljskih i moralnih razloga odsvirao posljednju AC/DC turneju, na kojoj je Malcolmove riffove pokušao, dosta uspješno, odsvirati sin trećeg brata Young, Georgea, Cliff je definitivno rekao: “To je to, odlazim!” Poznavajući Cliffa dugi niz godina, znao sam da je razlog njegova odlaska prije svega to što bez Malcolma AC/DC više zaista nije bio pravi AC/DC.

Duša na horizontu

Malcolm je uistinu bio srce i duša ovog australskog rock-giganta.

Prestalo je kucati srce Malcolma Younga, završava Bukovica, duša se preselila na horizont, gdje su ga, siguran sam, širom raširenih ruku dočekali i Prince i David Bowie i Chris Cornel i mnoge druge rock-legende koje su oduvijek željele u svom supernebeskom bendu imati najboljeg svjetskog ritam-gitarista. Boljeg od Malcolma zaista nisu mogli dobiti.     

Komentara 3

PR
prajdali100
07:53 20.11.2017.

Jedna od mojih omiljenih rock skupina.Nažalost vrijeme čini svoje,mnogi nama dragi glazbenici su otišli.....prošla godina je bila strašna...zbogom legendo.

KO
kodifan
09:06 20.11.2017.

R.I.P.

HL
Hladan
10:29 20.11.2017.

Apsolutni genijalci, AC DC je moj bend br. 1 i ovo me je jako rastužilo, odrastao sam uz njih, za mene iza njih postoji još samo Iron Maiden. Laka zemlja Malcolmu geniju bez premca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije