Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTUPNE MIROVINE POVOLJNIJE

Tko god ide u mirovinu, prije mirovine mora uštedjeti nešto novca, samo na predujam se čeka po nekoliko mjeseci

07.05.2024.
u 06:30

Za jednokratnu se isplatu odlučuje devet od deset primatelja mirovina 2. stupa, među njima se mnogima to ne isplati, ali im odmah treba novac

Komentara 23

AK
Aka
07:07 07.05.2024.

Ljudi žive sa primanjima ispod granice siromaštva i dok rade, krpaju od plaće do plaće, pa otkud im novaca za štednju? U mirovini se jedva živi, prodaju umirovljenici sve što imaju i što predstavlja bilo kakav luksuz od svakog komadića zlata pa čak i vjenčanih burmi, do obiteljsko posuđa, slika itd. Nikad se nije više radila razlika među pojedinim kategorijama umirovljenika nego je to danas. Mirovina jednog saborskog zastupnika u usporedbi sa mirovinom radnika je vjerojatno omjer 1:20, a svi imamo jedan želudac za pojesti, jednu guzu za sjesti i treba nam svima samo jedan krevet za leći nikome ne treba više od toga, a niti se u grob išta može odnjeti osim čistih računa pred Boga, ali od toga se na ovom svijetu slabo i teško živi.

UK
ukrajina
08:16 07.05.2024.

Nije istina, ja sam nakon 41. godinom staža dobio rješenje odmah i prvu mirovinu isti mjesec ! Komplicira se ako nemate sve dokumente i uveden cijeli radni staž a to ste dužni pripremiti ili provjeriti prije odlaska u mirovinu !

OP
Ocvali pupoljak
09:31 07.05.2024.

Nije istina. Podnijela zahtjev, prilozila radne knjižicu, rodne listove djece, presliku osobne i prva mirovina stigla 8-og slijedeceg mjeseca. I nikada ne kasni ni dana. Mala je, ali to sam zaradila. Problem su oni sto dobivaju nerealno velike mirovine ii oni koji nemaju dana staža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije