Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni koncert

Sjajan pijanističko-scenski recital Vitomira Ivanjeka Vite

vitomir ivanjek, bernarda brunović
Snježana Herek
12.12.2011.
u 15:06

Ivanjek je bečkoj publici predstavio hrvatske božićne pjesme u vlastitim obradama za glasovir

Pijanist Vitomir Ivanjek Vito, jedan od brojnih hrvatskih glazbenika školovanih u austrijskom glavnom gradu, održao je prošlog vikenda u koncertnoj dvorani Divertimento u Haus der Musik u Beču sjajan Božićni koncert. Koncert su organizirali Haus der Musik, Veleposlanstvo RH u Beču i austrijski glazbenik Heinz Mandl. Uvodnu riječ održala je Ivana Karanušić, savjetnica za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji.

Ivanjek je bečkoj publici upečatljivim glazbeno-scenskim nastupom predstavio hrvatske božićne pjesme u vlastitim obradama za glasovir te izbor iz glasovirske literature. S preciznošću i sjajnom tehnikom svojstvenom samo velikim umjetnicima svirao je djela Charpentiera, Lisinskog, Weilburga, Gershwina, Rota, Čakleca, Ivanjeka, Golda i Grubera, pokazavši kako ga isključivo zanima vrhunski pijanizam. Zasluženi burni pljesak još je jednom potvrdio s kakvom lakoćom Vitomir osvaja publiku.

U repertoar koncerta savršeno se uklopila impresivnim glasom i nastupom gošća večeri, mlada hrvatska pjevačica iz Švicarske Bernarda Brunović, koja je za tu prigodu izvela nekoliko duhovnih (gospel) pjesama i hrvatskih božićnih skladbi. O glazbenoj nadarenosti Bernarde Brunović, koja je od rođenja slijepa, govori i podatak da je na prošlom natjecanju za Eurosong u Švicarskoj osvojila drugo mjesto. Brojna je bečka publika Vitomira i Bernardu nagradila burnim pljeskom, između ostalog, i za izvedbu skladbe „Happy Day“, a vraćali su se na čak pet biseva.

– Hvala svima koji su mi i ove godine omogućili da u srcu Beča održim ovaj već tradicionalni Božićni koncert – rekao je nakon koncerta za Večernji list Ivanjek, koji je dobitnik više hrvatskih i međunarodnih priznanja za svoje izuzetno glazbeno umijeće. Djeluje kao samostalni glazbeni umjetnik i izdao je više nosača zvuka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije