Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regata Koranom za zaštitu rijeke

Zrinka Cvitešić: Želim da i moja djeca jednog dana dožive djetinjstvo na Korani

Zrinka Cvitešić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/11
05.07.2015.
u 14:45

U kampanju se uključila uz pratnju dečka Nike Kranjčara koji je, kako je rekla, odlučio dati podršku njoj i čitavoj akciji.

-Zaštitno sam lice ove kampanje i to je čisti lokalpatriotizam. Želim pomoći svom prijatelju iz djetinjstva Denisu Frančiškoviću u ovom projektu zaštite rijeke Korane. Naime, Korana teče svega 200 metara dalje od moje rodne kuće na Turnju u Karlovcu, moja sestra, ja i sva djeca Turnja djetinjstvo smo proveli uz tu rijeku. Osim toga, moja prva sjećanja s kupanja su baš s ove lokacije, u Lučici gdje sam naučila kartati belu. Djetinjstvo na ovakvoj Korani, kakvo sam ja imala, želim da dožive jednoga dana i moja djeca - kazala je Karlovčanka, glumica Zrinka Cvitešić neposredno prije no što se ukrcala u čamac i u sklopu kampanje za zaštitu rijeke Korane, krenula na regatu, vožnju dugu tri sata od mjesta Lučica do Barilovića.

U kampanju se uključila uz pratnju dečka Nike Kranjčara koji je, kako je rekla, odlučio dati podršku njoj i čitavoj akciji. Spremno su pozirali brojnim sudionicima regate, a bilo je oko stotinu sudionika, a Niko je, dok je ulazio u čamac, pomalo u strahu dobacio: 'Valjda ćemo imati i slike sa cilja'. Riječ je o ekološkoj akciji karlovačke udruge Eko pan i WWF Adria kojom žele spriječiti gradnju minihidrocentrala po Korani od Karlovca do Slunja. Lučića i Barilović dvije su lokacije predviđene za gradnju mini HE.

- Za sada je u Prostornom planu karlovačke županije ucrtano devet lokacija za gradnju minihidrocentrala , a u novom je prijedlogu ucrtano čak 13 lokacija. Gradili bi ih privatnici, te struju prodavali HEP-u, a hidrocentrale bi imale jačinu do tri MgW. No, smatramo da bi napravile puno više štete nego koristi; usporile bi rijeku, potopile postojeće slapiće. Posebice kod Slunja i Rastoka gdje je također predviđena gradnja mini HE - kazao je Denis Frančišković iz Eko pana.

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

>>Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar u galeriji njegove majke

>>Zrinka Cvitešić angažirana na BBC-jevoj dramskoj seriji

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:23 05.07.2015.

uzas. Zamislite kad bi svaki ovakav provincijalac pokusao zastititi potok uz kojeg je odrastao, Kad bi i svaki Zagrepcan pokusao omoguciti svojoj djeci zabavu iz svojig mladih dana, i time sprijecio napredak, industrijalizaciju i slicno. Zato postoje foto albumi, da ovakva djeca sa sela jednog dana mogu svojoj djeci u gradu pokazati kako je to bilo.

LI
lipnjak
18:14 05.07.2015.

A Nikina dječica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije