Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA IZJAVA MARINE ABRAMOVIĆ

"Žene previše žrtvuju: Imala sam tri pobačaja jer djeca nisu dobra za poslovni uspjeh"

Marina Abramović
Foto: Elizabeth Goodenough/Press Association/PIXSELL
1/4
28.07.2016.
u 13:00

"Mislim da su djeca razlog zašto žene nisu uspješne u svijetu umjetnosti. Postoji mnogo talentiranih žena, zašto su onda samo muškarci na važnim položajima? Jednostavno je, zbog obitelji, djece i ljubavi – žene to ne žele žrtvovati", smatra Abramović

Srpska umjetnica Marina Abramović (69) tvrdi da je toliko ''slobodna'' jer nije imala supruga ili djecu te nadodaje da djeca ograničavaju uspjeh umjetnica. 

"Razlika između kazališta i performansa je u tome što u kazalištu koristite kečap, a u performansu pravu krv", rekla je medijima. 

Umjetnica je dosad imala tri pobačaja jer je smatrala da bi djeca bila "katastrofalna za njezin posao jer oduzimaju puno energije", piše Observer.

Abramović se rastala od drugog supruga Paola Canevarija 2009., a zbog autorskih prava nad zajedničkim radovima tužio ju je bivši ljubavnik, njemački umjetnik Ulay. 

"Mislim da su djeca razlog zašto žene nisu uspješne u svijetu umjetnosti. Postoji mnogo talentiranih žena, zašto su onda samo muškarci na važnim položajima? Jednostavno je, zbog obitelji, djece i ljubavi – žene to ne žele žrtvovati", smatra Abramović.

Nadodala je da postoje dobri umjetnici koji imaju djecu, a zovu se muškarci.

>>"Da sam ostala u bivšoj Jugoslaviji, pokopali bi me u masovnoj grobnici"

>> Marina Abramović nagovorila Jay Z-ja da repa šest sati bez stanke

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
13:56 28.07.2016.

Strasno! Strasno! Strasno! Ubila je troje svoje djece radi karijere.

BI
bijelocrveni
13:56 28.07.2016.

Zlo!

SU
subara
14:50 28.07.2016.

koliko je bolesnika na svijetu. i misle da su pametni i svi drugi da su šljam. nevjerovatna stvarnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije