Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni Ratovi zvijezda

Zbog slomljene noge Harisson Ford dobit će veliku odštetu

Harrison Ford
Foto: Paul Hackett/REUTERS/PIXSELL
1/7
28.07.2016.
u 09:00

Hidraulična vrata na snimanju filma Sila se budi slomila su Fordovu nogu. Udarac je bio jak kao da ga je pogodio omanji automobil

Britanska tvrtka Foodles Production koja je u vlasništvu Disneya priznala je sigurnosne propuste na snimanju filma Ratovi zvijezda: Sila se budi. Zbog tih propusta Harrison Ford (71), glumac koji se posljednji put našao u ulozi legendarnog Hana Sola, završio je slomljene noge.

Ford u Engleskoj u ljeto 2014., tijekom snimanja scene u Solovu brodu Millenium Falconu, nije pritisnuo dugme prije ulaska na vrata pa su se ona automatski zatvorila, prikliještila mu nogu i oborila ga na tlo.

Harrison nije bio obaviješten da se vrata zatvaraju automatski, što je tvrtka Foodles Production bila dužna napraviti, baš kao što je dužna voditi brigu o sigurnosti svih svojih djelatnika i ljudi s kojima surađuje.

– Kada smo snimali prve Ratove zvijezda 1977. godine, vrata na Millenium Falconu zatvarala su se ručno, netko je morao povući polugu. Danas imate svu tu hidrauliku i tehnologiju koja je postala opasna za život. Snaga kojom su me ta vrata udarila jednaka je kao da me pogodio omanji auto – kazao je Harrison Ford kada je početkom godine podignuo tužbu.

Budući da je britanska tvrtka priznala krivicu, nadaju se da im sud neće dosuditi veliku novčanu kaznu. Presuda se očekuje 22. kolovoza. Inače, Ford se nekoliko mjeseci oporavljao od ozljede, a nakon što se vratio na set filma, činilo se kao da je dobio novu snagu.

– Svi smo bili zabrinuti za Harrisonovo zdravlje, a on se vratio jači i bolji nego ikad prije. Glumio je s posebnim žarom u očima, a to možete vidjeti i u filmu, kazao je J. J. Abrams, redatelj filma Sila se budi.

Šteta što Forda nećemo gledati u novom nastavku legendarne franšize, čije je snimanje počelo u Engleskoj. Premijera filma nakon odgode očekuje se u prosincu 2017. godine. 

>> Obožavatelji izvan sebe: Zašto glumica Ratova zvijezda skriva kosu?

Komentara 1

SE
Secli
10:04 28.07.2016.

Dugme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije