Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Zaz: Poslije koncerta u Zadru ostajem i na ljetovanju

zaz
Foto: Promo
01.08.2014.
u 17:00

- Sramim se, ali priznajem da ne znam engleski jezik. Uvjerena sam da iskreno pjevati i prenijeti emocije možete samo na jeziku kojim vladate pa ću ga uskoro početi učiti, a onda možda jednom na njemu i zapjevam.

Oduševljena Arenom i Pulom gdje je pjevala lani, francuska megazvijezda Zaz poslije tadašnjeg koncerta cikćući je ustvrdila da joj se Hrvatska toliko svidjela da će se sigurno vratiti. Jedna od njenih osobina, tvrde oni koji je poznaju, jest iskrenost, a i nas je uvjerila da ne laže jer vraća se, i to 12. kolovoza u Zadar gdje će nastupiti na Forumu.

Dolazi u sklopu svjetske turneje kojom promovira drugi album "Recto Verso". Glazbeno, on je opet miks šarmantne šansone, jazza, rocka i romske glazbe, dakle onoga što kod publike, zna Zaz, provjereno pali. Potvrda toga je njenih dva milijuna prodanih albuma i vojska publike koje je dobar dio i u Hrvatskoj.

Šarmantna, neposredna, buntovna... sve je to 34-godišnja Zaz, pravim imenom Isabelle Geffroy. A jednako šarmantno uoči dolaska u Zadar ekskluzivno za Večernji list otkrila je ponešto o sebi.

Treći se put vraćate u Hrvatsku.

– I to vrlo rado! Divne uspomene nosim iz Zagreba. A Pula me oduševila kamenim ulicama koje odišu poviješću, a koje nažalost nisam stigla istražiti koliko sam htjela. Znate, tempo turneje je nemilosrdan i ne stignete upoznati mjesta, a to frustrira.

Znate li što o Zadru? Možda ovaj put ostanete dulje?

– Znam da je na obali i da taj dio zemlje zovu Dalmacija. Žao mi je, ali više se nisam informirala. No kako je zadarski koncert zadnji na mojoj ljetnoj turneji, planiram ondje ostati par dana.

Nije fer da pjevam i na ulici

Svirali ste i živjeli na ulicama Pariza. Hoćete li i u Zadru učiniti nešto slično?

– U idealnom svijetu bilo bi sjajno to izvesti. Ali mislim da bih tim postupkom razljutila one koji su kupili ulaznice za koncert. Zamislite da me dan poslije vide kako besplatno zabavljam na ulici! Želim se vratiti pjevati u vašu zemlju pa se ne smijem tako igrati!

U hitu "Je veux" s kojim ste 2010. stekli svjetsku slavu pjevate kako ne želite novac, slavu... već slobodu i ljubav. Događa li vam se danas upravo suprotno, sputava li slava vašu slobodu?

– Sigurno je da sam ograničenija, više je obveza, sastanaka, ponekad je teško podnijeti pritisak medija, ali u svemu tome postoji i moj osobni rast i razvoj. Ipak uspijevam uhvatiti trenutke samoće i slobode koja mi je potrebna.

Kada ćete početi pjevati na engleskom jeziku i osvojiti Amerikance?

– To me često pitaju... Sramim se, ali priznajem da ne znam engleski jezik. Uvjerena sam da iskreno pjevati i prenijeti emocije možete samo na jeziku kojim vladate pa ću ga uskoro početi učiti, a onda možda jednom na njemu i zapjevam.

Suradnja s oskarovcem

Ponosna ste Francuskinja, u vašoj glazbi ima dosta tradicijskog, posebice francuske šansone, uspoređuju vas s Edith Piaf. Jeste li vi stara duša zarobljena u modernom vremenu?

– Lijepa formula, ali ja bih je preoblikovala pa ću reći da sam mlada duša koja pokušava šetati kroz vrijeme.

Radili ste glazbu za Oscarom nagrađen film Martina Scorsesea "Hugo".

– To je luda priča. Sa mnom je kontaktirao osobno Howard Shore, filmski skladatelj koji puno radi sa Scorseseom. Moj smo dio snimali u kultnom studiju Abbey Road u Londonu. Bilo je to 2011. i tek sam postala poznata. Nisam bila ni svjesna što mi se događa.

Kažete da o svojoj glazbi volite razmišljati u bojama. Koja je boja vašeg novog albuma koji ćemo slušati i u Zadru?

– Spektra prekrasne duge! Bit će to sjajan koncert!

>> Zaz: Cilj života nije mi novac već stvaranje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije