Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak glazbenika

Vlada Divljan bit će pokopan u utorak u Beogradu

vlada divljan
Foto: Promo foto National Geographic
1/5
06.03.2015.
u 21:43

Pogreb Vlade Divljana bit će u utorak, 10. ožujka u 15 sati sa Novog groblja u Beogradu. Pogrebu će prethoditi komemoracija u 12 sati u beogradskom Domu omladine!

Legendarni glazbenik Vladimir Vlada Divljan u utorak će biti pokopan u svom rodnom Beogradu, potvrdila je izdavačka kuća Aquarius Records.

Sprovod će se održati u 15 sati na Novom groblju, a pogrebu će prethoditi komemoracija u beogradskom Domu omladine.

Bivši frontmen kultnih 'Idola' i jedan od najvećih velikana jugoslavenske glazbene scene preminuo je u četvrtak u prijepodnevnim satima u Beču nakon duge i teške bolesti.

 Prije nešto više od mjesec dana glazbenik je bio hospitaliziran zbog upale trbušne maramice. Tada je piznao da mu je prije dvije godine dijagnosticiran karcinom slijepog crijeva koji je uspješno operiran. Dodao je i kako se osjeća jako dobro i da je daleko od bilo kakve životne ugroženosti i borbe za život. Ipak, opaka bolest nenadano se vratila. 

Krajem sedamdesetih godina Vlada Divljan bio je član jazz-rock sastava "Merlin" i "Zvuk Ulice", a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik VIS-a Idoli s kojima je i ostavio najveći glazbeni pečat. Njegove izvedbe pjesama "Retko te viđam sa devojkama", "Maljčiki", "Čokolada", "Kenozoik", "Devojko mala", da spomenemo samo neke, utjecale su na generacije mladih koje su odrastale na "novom valu".
Godine 1985. započinje solo karijeru, u okviru koje je nastavio sa pop-rock formom usporedno se baveći filmskom glazbom.

Krajem 2012. godine u suradnji s Maxom Juričićem i njegovim bendom Ljetno kino objavljuje EP "4 godišnja doba" kao svojevrsnu kronologiju zajedničkih druženja.
Kroz godine Vlada je mijenjao kontinente, „valove“, bendove i države. Posljednjih godina skrasio se u Beču, ali stalno se vraćao i u Beograd i u Zagreb.
Borac sklon šali, kakav je bio, Vlada je nedavno na napise o teškoj bolesti odgovorio najavljujući nove projekte - singl "Neposlušna građanka", koji je snimio s grupom beogradskih muzičara, kao i album snimljen uživo sa zagrebačkim Ljetnim kinom.

Vladin optimizam, pozitivan pogled na svijet čak i kad nije sve „ružičasto“, odlike su s kojima je osvajao sve koji su ga imali prilike upoznati stoga je opravdano reći da nas je napustio 'najveći gentleman rock'n'rolla'!

>>Posljednji intervju Vlade Divljana: Ne smijemo zaboraviti da život ima i lijepe strane

>>Preminuo bivši frontman Idola Vlada Divljan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije