Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elle style awards

Veljača dobila nagradu za stil: Uzor mi je progresivna baka Ruža

elle awards
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/45
24.10.2014.
u 15:28

Jelena Veljača sinoć je primila nagradu na dodjeli Elle Style Awards održanoj u zagrebačkoj Laubi

– Najviše zahvaljujem svojoj prijateljici Sari koja je navijala za Ivanu Roščić. Pokazalo se da ne mora uvijek biti u pravu – kroz šalu je rekla glumica i scenaristica Jelena Veljača u govoru zahvale nakon što je sinoć primila nagradu na dodjeli Elle Style Awards održanoj u zagrebačkoj Laubi.

Razgovara s T. Vrbanom

Jelena je nagradu posvetila pokojnom vizažistu Tomi Vrbanu.

– Na Tomu Vrbana imam najljepša sjećanja na svijetu. Tomo je moj najbolji prijatelj, osoba koja me inspirirala na apsolutno sve moguće načine, životne pa i modne, on je najbolja, najtoplija, najpametnija, najduhovitija osoba koju sam dosad upoznala i ne prođe dan da se ne savjetujem s njim, da ne razgovaram s njim i da ne mislim na njega. Vjerujem da sam ovu nagradu djelomično dobila zato što je on tako utjecao na mene – u dahu nam je ispričala 33-godišnja glumica i otkrila da je baka Ruža najviše inspirirala njezin stil odijevanja. Kao djevojčica upijala je bakinu pojavu, uvijek besprijekorno dotjeranu čak i kad je bila kod kuće.

– Ona je i dan-danas, sa 86 godina, za mene simbol elegancije, osjećaja za stil i ljepotu. Baka se u vrijeme kad sam ja rođena, 1980-ih, odijevala progresivno i drukčije od drugih žena koje sam poznavala. Uvijek je imala kratku kosu i bila besprijekorno odjevena, čak i u kući. Bila je domaćica i uvijek je nosila kućne haljine, imala je fantastičan make up i sređene nokte. Moj osjećaj za estetiku proizašao je iz njezina – s toplinom u glasu rekla je Jelena.

I jedna svjetska ikona, čije fotografije često objavljuje na svom profilu na Facebooku, Jelenina je vječita inspiracija.

Marilyn Monroe za mene je puno više od ikone stila. Ona je žena koja me vječno intrigira svojom životnom pričom i borbom da je shvate ozbiljno. Merlinka je jedna fantastična, nježna, osjetljiva, često jako tužna i potpuno pogrešno shvaćena osoba. Mogu reći da sam se u određenim trenucima svog života pomalo osjećala tako – iskrena je umjetnica.

Opet autorica

Uzbuđena je uoči premijere predstave “Prava stvar” 6. studenog u zagrebačkom kazalištu Mala scena, koja označava njezin povratak glumi nakon desetogodišnje stanke. Uskoro priprema i novi veliki TV projekt na kojem radi kao autorica. – Riječ je o seriji koja će se, nadam se, već na proljeće moći vidjeti na malim ekranima – otkriva.

Komentara 1

BL
bluesbob
17:16 24.10.2014.

'jet set'??? shit set...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije