Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI NIZ

Velikan rocka izgubio bitku s rakom!

Greg Lake
Foto: WENN.com
1/3
08.12.2016.
u 14:27

Lake se smatra jednim od začetnika progresivnog rocka nakon što je u šezdesetim godinama osnovao grupu King Crimson. Nakon toga udružio se s Keithom Emersonom i Carlom Palmerom u supergrupu Emerson, Lake & Palmer.

Greg Lake, velikan rock glazbe i osnivač grupa King Crimson i Emerson, Lake & Palmer umro je u 69. godini nakon borbe s rakom. Vijest je na njegovu službenom Twitter-računu potvrdio glazbenikov dugogodišnji menadžer Stewart Young.

Začetnik progresivnog rocka

– Jučer, 7. prosinca, izgubio sam najboljeg prijatelja nakon duge i teške borbe s rakom. Zauvijek će ostati u mom srcu, gdje je bio i dosad – napisao je Young.

Lake se smatra jednim od začetnika progresivnog rocka nakon što je u šezdesetim godinama osnovao grupu King Crimson. Nakon toga udružio se s Keithom Emersonom i Carlom Palmerom u supergrupu Emerson, Lake & Palmer. Utjecajni trio snimio je devet albuma u razdoblju od 1970. do 1994.

Nažalost, krajem 2016. preminuo je još jedan rock-velikan, od kojeg se danas opraštaju njegovi brojni kolege.

>>Cohen je nastavio crni niz odlazaka poznatih glumaca i glazbenika

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:16 09.12.2016.

Ovo je pjevao na meni njegovoj najdražoj pjesmi: Ooh, what a lucky man he was Ooh, what a lucky man he was He went to fight wars for his country and his king Of his honor and his glory, thethe people would sing Neka mu je laka zemlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije