Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENE KOJE MIJENJAJU SVIJET

Upućeni tvrde da je Oprah Winfrey Obami donijela milijun glasova i nominaciju

Oprah Winfrey
Foto: Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL
1/13
22.08.2016.
u 09:23

Od žene koja je 25 godina radila svoj planetarno popularni TV show, do one koja zarađuje na svojim fotografijama - to je showbiz

Jedna od najbogatijih i najutjecajnijih žena današnjice, Oprah Winfrey, ne dolazi ni iz politike ni iz biznisa, nego iz showbizza. Njezin uspon pravi je primjer američkog sna. Imala je traumatično djetinjstvo. Odrasla je u siromaštvu, odgajala ju je samohrana majka, s devet je godina bila silovana, a s 14 ostala trudna. No, imala je neizmjeran talent. Još kao srednjoškolka počela je raditi kao voditeljica vijesti na radiju.

Nakon toga prebacila se na lokalnu televiziju, a potom u jutarnji talkshow iz kojeg je i niknuo slavni The Oprah Winfrey Show koji je trajao 25 godina. Prije pet godina pokrenula je OWN, vlastitu kabelsku televizijsku mrežu koja je najveću gledanost postigla u siječnju 2013. kada je u čuvenom Oprah Showu ugostila bivšeg biciklista Lancea Armstronga koji je tada javno priznao da je koristio doping. Ona je i prva Afroamerikanka koja je postala milijarderka, a imovina joj se procjenjuje na 3,2 milijarde dolara.

Velika je filantropkinja, dala je milijune dolara za pomoć siromašnima i bolesnima, a osnovala je i školu za djevojčice u Africi. Aktivirala se i pri skupljanju donacija za Obaminu kampanju, a prvi put ga je podržala 2006. kada još nije ni bio kandidat. Pretpostavlja se da je njezin angažman Obami donio više od milijun glasova u Demokratskoj stranci bez kojih se ne bi uspio ni kandidirati za predsjednika, tako da je bivši guverner Illinoisa Rod Blagojevich izjavio je kako je Oprahina uloga u Obaminoj pobjedi bila toliko značajna da joj je mislio ponuditi njegovo mjesto u Senatu.

Još je jedna žena blisko povezana sa showbizom imala važnu ulogu u Obaminoj kampanji 2008. i 2012., a jednako je tako uključena i u promociju Hillary Clinton. Riječ je o glavnoj urednici Voguea, 66-godišnjoj Britanki Anni Wintour, najutjecajnijoj ženi iz svijeta mode. Poznata je po svom imidžu, stilu, neizostavnoj bob frizuri i tamnim naočalama, godišnje zaradi oko dva milijuna dolara, a o njoj je napisana knjiga i snimljen film „Vrag nosi Pradu“.

Prvo mjesto Forbesove liste najbogatijih celebrityja zauzela je 26-godišnja Taylor Swift koja je nedavno proslavila desetogodišnjicu prvog albuma. Jedna od najvećih pop-zvijezda današnjice karijeru je započela kao country pjevačica, a samo je lani zaradila 170 milijuna dolara. Od početka karijere sve svoje pjesme piše sama, pa je 2006. bila najmlađa kantautorica koja se našla na Billboardovoj ljestvici country pjesama. Do sada je osvojila 10 Grammyja.

Na listi vodećih 10 najbogatijih celebrityja nalazi se i Adele. Njezin novi album „25“ prošle je godine samo u prvom tjednu prodaje prodan u 3,38 milijuna primjeraka, a do kraja godine u 17,4 milijuna primjeraka. Njezina se zarada procjenjuje na 80,5 milijuna dolara, s tom razlikom što je Adele jedini glazbenik na Forbesovoj listi koja je više od polovice godišnje zarade ostvarila isključivo na glazbi.

Iako ima onih koji smatraju da bi Madonna trebala otići u mirovinu, ta 58-godišnja pjevačica zauzela je visoko 12. mjesto ljestvice s godišnjom zaradom od 76,5 milijuna dolara. Do sada je prodala oko 300 milijuna ploča pa se tako njezino ime kao najprodavanijeg ženskog izvođača našlo i u Guinnessovoj knjizi rekorda.U svojim se javnim nastupima Madonna često poigravala seksualnim imidžem koristeći religiozne simbole.

Jedna od trenutačno najpoznatijih pjevačica prepoznatljiva po svom posebnom glasu, Rihanna, u prošloj je godini zaradila 75 milijuna dolara. Rihanna je rodom s Barbadosa, a većinu novca zaradila je zahvaljujući ugovorima s Diorom, Pumom, Samsungom i Stanceom. Identičan je iznos u prošloj godini zaradila i Ellen DeGeneres, jedna od trenutačno najpopularnijih televizijskih voditeljica koja je 1997. javno priznala da je lezbijka i to tijekom gostovanja kod Oprah.

Za svoju dugogodišnju partnericu Portiju de Rossi udala se 2008. u svojoj kući u krugu najuže obitelji i prijatelja. Do sada je dva puta vodila dodjelu Oscara (2007. i 2014.). Procjenjuje se da svaku epizodu njezine emisije gleda oko 4 milijuna ljudi, a njezin je YouTube kanal 14. po broju pretplatnika.

Kraljicom današnje generacije smatra se Beyoncé koja je zaradila 54 milijuna dolara. Udana je za Jay Z.-ja, poznatog repera s kojim ima dijete Blue Ivy. Djevojčica je ime dobila po plavom bršljanu koji je par prvi put vidio tijekom svog boravka na Hvaru. U znak zahvalnosti, Blue Ivy proglašena je počasnom građankom Grada Hvara.

Jedna je od u javnosti najviše komentiranih celebrityja svakako Kim Kardashian. Slavu je stekla zahvaljujući reality showu koji prati cijelu obitelj, a njezin otac, Robert Kardashian, bio je odvjetnik O.J. Simpsona. Lani je zaradila 51 milijun dolara i predvodnica je novog trenda slave bez autorskog ili kreativnog pokrića. Zahvaljujući tijelu i fotografijama koje objavljuje na Instagramu prati je 78,2 milijuna ljudi?!

Jennifer Lawrence drugu je godinu za redom najplaćenija hollywoodska glumica. Dobitnica je Oscara za ulogu u filmu “U dobru i u zlu”, a najpoznatija po ulozi Katniss u blockbusteru “Igre gladi”. Sofia Vergara, glumica poznata po ulozi u popularnoj seriji „Moderna obitelj“, zaradila je lani 43 milijuna dolara, a jedna je od zvijezda koje ne stare, pa s 44 godine izgleda toliko dobro da ljudi, kako je izjavila u jednom intervjuu, kada šeta sa svojim 23-godišnjim sinom misle da ima novog dečka.

Trenutačno je najpoznatiji model 36-godišnja Gisele Bündchen, jedini supermodel koji se sa zarađenih 30,5 milijuna dolara našao na ljestvici 100 najplaćenijih osoba. Slijede ju 35-godišnja Adriana Lima i 23-godišnja Cara Delevingne koje su lani zaradile po devet milijuna dolara.

>> Angelu Merkel s trona najmoćnije žene može skinuti Hillary ako pobijedi

Komentara 2

CR
cronada
10:27 22.08.2016.

Pa sta onda to je ok😊😊😊😊

AU
austrougarskigeneral
11:53 22.08.2016.

obama car

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije