Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Celebrity fotograf

'Uplakana Penelope Cruz donijela mi je naslovnicu Timea i postali smo prijatelji'

Penelope Cruz
Foto: Javier Salas
1/3
30.06.2016.
u 11:17

Španjolac Javier Salas učio je polaznike Fotosofije kako slikati poznate, a nama je otkrio je li Jennifer Lopez zahtjevna na snimanjima

Proslavljeni španjolski fotograf slavnih i poznatih Javier Salas posjetio je Hrvatsku gdje je polaznicima Fotosofije, tečaja napredne fotografije Damira Hoyke, prenio djelić znanja iz dugogodišnje karijere.

– Mnogi fotografi portrete puno dorađuju u photoshopu. Trudim se da to radim suptilno, po principu manje je više – kaže Salas koji je neke od poznatih osoba fotografirao toliko puta da se s nekima od njih i sprijateljio. Najbolji je sa svojim sunarodnjacima Antoniom Banderasom i Penelope Cruz, koju je snimao još na početku njezine karijere, dok je pohađala satove glume.

– Došla je s nastave i rekla mi da su upravo učili kako zaplakati. Snimio sam seriju fotografija, a jedna od njih izašla je na naslovnici magazina Time. Penelope sam fotografirao više od 20 puta – kaže Salas. Tijekom snimanja bilo je puno anegdota, a Salas se prisjeća one s nobelovcem Joseom Saramagom, koji je htio da ga fotografira na vrhu vulkana.

– Rekao sam mu kako ne mogu to napraviti zbog loše rasvjete. Naljutio se, no na kraju sam napravio seriju fotografija kojima se izrazito ponosio – kaže fotograf.

Snimajući filmske zvijezde, mogao se upoznati i s osobnošću mnogih od njih. Iako su okružene brojnim savjetnicima, zvijezde poput Jennifer Lopez, Charlotte Rampling ili Victorie Abril znaju što hoće i aktivno sudjeluju u snimanju.

– Prije snimanja razgovaram s njima, kažem im svoje ideje, a prihvaćam i njihove. Tek kad uspostavimo odnos pun povjerenja, možemo fotografirati – kaže Salas koji se nakon svog prvog boravka u Hrvatskoj zaljubio u našu zemlju i namjerava se uskoro vratiti.

– Vraćam se na odmor, a možda obavim i neko snimanje – kazao je Salas na znanje i ravnanje našim celebrityjima. 

>>Ove poznate face najbolji su najbolji modeli za otkačene fotografije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije