Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Preminuo bivši frontman Idola Vlada Divljan

Vlada Divljan
Foto: Jurica GaloićPixsell
1/8
05.03.2015.
u 16:25

Vlada se borio sa zloćudnom bolešću godinama, a stanje se u zadnje vrijeme pogoršalo

Vlada Divljan, legendarni glazbenik, preminuo je u 57. godini života u Beču.

Vlada se borio sa zloćudnom bolešću godinama, a stanje se u zadnje vrijeme pogoršalo. Posljednjih mjeseci bio je u teškom stanju, a liječio se na zaraznom odjelu bečke bolnice AKH zbog problema izazvanih preležanom upalom trbušne maramice.

Vlada Divljan osnovao je VIS Idole 1979. godine sa Srđanom Šaperom. Pozornost je bend privukao već prvom pjesmom – ''Retko te viđam sa devojkama''. Prvi album Idola objavio je zagrebački Jugoton. Album "Odbrana i poslednji dani" proglašen je najboljom rock pločom izdanom u bivšoj Jugoslaviji. Vlada Divljan bio je jedan od najutjecajnijih glazbenika s ovih prostora. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina.

>>Vlada Divljan: 'Nisam u životnoj opasnosti, osjećam se vrlo dobro'

>>Vlada Divljan: Godine mi donose zrelost i iskustvo te mogućnost da više uživam u nekim stvarima

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
16:45 05.03.2015.

Nekada je glazba nesto vrijedila, R.I.P. Vlade

DU
Deleted user
16:33 05.03.2015.

R.I.P. Dobar bend bili su Idoli.

UM
umnjak
17:11 05.03.2015.

Vlada, Srđan & comp...Duh urbanog i vanvremenskog Beograda. Tamo osim Partibrejkersa sad nema više nista...Počivao u miru majstore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije