Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO RAT ZBOG PJESME

Ukrajinci će zabraniti nastup na Eurosongu ruskoj predstavnici zato jer je pjevala na Krimu?

Julia Samoilova
Foto: Screenshot
1/2
13.03.2017.
u 15:34

Julia je vezana za kolica, a šira javnost upoznala ju je prije tri godine, kada je nastupala na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju, ali i u ruskoj verziji X Factora, kada je izvela obradu "Molitve" Marije Šerifović.

Rusi i Ukrajinci bi, čini se, i ove godine mogli zaratiti zbog Eurosonga. Podsjetimo Rusi su protestirali zbog prošlogodišnje pobjednice Jamale i pjesme "1944" u kojoj je govorila o Tatarima koje je Staljin potjerao s Krima u Aziju, a ove su godine odlučili na Eurosong u Kijev poslati Juliju Samoilovu. Radi se o 27-godišnjoj pjevačici, koja je prošla interni natječaj s pjesmom "Flame Is Burning". Inače, Julia je vezana za kolica, a šira javnost upoznala ju je prije tri godine, kada je nastupala na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju, ali i u ruskoj verziji X Factora, gdje je izvela obradu "Molitve" Marije Šerifović.

Ono što je sporno je, kako je danas izvijestila ukrajinska obavještajna agencija, njen nastup u gradu Kerču na Krimu 2015. godine, godinu dana nakon ruske aneksije. Ukrajina je zabranila ulazak u zemlju svima koji su, po njima ilegalno boravili na Krimu. Čini se da iznimka neće biti ni ruska predstavnica na Euroviziji, piše dw.

Ako bi joj zaista zabranili ulazak u zemlju, i nastup na Eurosongu 9. svibnja, Rusi su najavili kako neće slati drugog predstavnika, nego bojkotirati natjecanje. 

 

>>Članovi organizacijskog tima dali otkaz, upitno održavanje Eurosonga

Ključne riječi

Komentara 10

MO
mobitel20
15:57 13.03.2017.

Krim je ukrajinski. Ne slusajte rusko-velikosrpske trolove. Oni jaaaako selektivno "tumace istoriju"...Pa "stara Rus" je zapravo Ukrajina ! Svaki povjesnicar, pa i amateri to znaju...nije 1954. Hruscov tek tako, bezveze ga pripojio matici Ukrajini kako to ovi troleri prikazuju..."Napio se pa pripojio" hahaha. Inace, svaka im cast na tome sto zabranjuju ulaz svima koji negiraju ukrajinsku drzavnost ! Kamo srece da i mi imamo iste kriterije prema SRB i BiH , te o onom dijelu "ravnogorske " Crne Gore...

SM
siki_miki
21:30 13.03.2017.

Treba nastupit preko video zida i pobjedit u sred Kijeva. To je to.

Avatar zong
zong
15:46 13.03.2017.

Pa prošle godine je upravo ukrainska predstavnica, tatarskoga podrijetla pjevala o Krimu na euroviziji i sve je bilo pet. Krim je stoljećima bio ruski, tek od 1950 i neke je ukrainski i sada se toliko uhvatili krima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije