navigacija Zvijezde 65

U Trogiru snimano osam minuta britanske SF serije Doctor Who

Radi se o petoj sezoni novog izdanja legendarne britanske SF serije. U novoj sezoni Gospodara vremena Doctora zamijenit će novi naslovni junak - Matt Smith umjesto dosadašnjeg Davida Tennanta.

Novi Doctor Matt Smith (prvi s desna) u renesansnom Trogiru

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Putnici kroz vrijeme iz znamenitog britanskog TV serijala “Doctor Who” svratili su ovih dana u renesansni Trogir. I dok se u Britaniji na  Božić očekuje emitiranje nove specijalne epizode već se snimaju nove avanture koje će gledatelji vidjeti 2010. godine.

Radi se o petoj sezoni novog izdanja legendarne britanske SF serije. U novoj sezoni Gospodara vremena Doctora zamijenit će novi naslovni junak -
Matt Smith umjesto dosadašnjeg Davida Tennanta (odradio tri sezone). Matt Smith je zapravo postao 11. Doctor  jer je originalni serijal počeo još davne 1963., puno prije Star Treka i Star Warsa.


Sve je u ponedjeljak u Trogiru bilo kao u 16. stoljeću, na istome su se mjestu našli trgovci, kmetovi i plemići, ali i putnici kroz vrijeme koji su se isticali svojom odjećom. Pozornost je posvećena kostimografiji jer sam Trogir, UNESCO-ov grad, ionako nudi renesansnu scenografiju.

Ekipa BBC-a bacila se na posao, snimali su na nekoliko lokacija, a navodno će biti emitirano ukupno osam minuta snimljenih u Trogiru. Kako bi, uz vizualni dio, i zvučni sasvim odgovarao gradiću iz 16. stoljeća, neke su trogirske ceste bile zatvorene za promet.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija