Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ljubav ili smrt"

U kina stiže novi film o Koku - kultu koji je stvorio Ivan Kušan

Ljubav ili smrt
Foto: Promo
1/3
01.11.2014.
u 14:09

Da se nađem u Kokovoj situaciji i moram birati između ljubavi i nogometa, izabrao bih ljubav, jer nisam ljubitelj nogometa.

Prošlo je tri godine od kada je snimljen prvi film "Koko i duhovi", adaptacija knjige Ivana Kušana i njegova legendarnog dječjeg junaka Koka uz kojeg su čitajući ga odrastale generacije.

Zabilježio je izvrsnu gledanost i pozitivnu pažnju kritike. Jednake reakcije i odlične domaće "box office" rezultate imao je i drugi film iz, mogli bismo lako reći, franšize, "Zagonetni dječak".

Stoga ne čudi što se već duže vrijeme s nestrpljenjem iščekuje i treći nastavak "Ljubav ili smrt" koji, svečano obznanjujemo, u zagrebačkim kinima počinje igrati od 6. studenog.

I u ovom filmu Koka glumi Antonio Parač kojeg je za prvi film redatelj Daniel Kušan tražio na deset audicija koje su se odvijale u razdoblju od punih sedam mjeseci. Mladić trenutačno pohađa prvi razred Sportske gimnazije i trenira rukomet već sedmu godinu pet puta tjedno i neobično je da ne sanja da i kada odraste bude glumac.

S filmovima o Koku će, kaže Antonio, okončati svoju karijeru na tom polju. Što se tiče radnje filma, ona prati istoimenu Kušanovu knjigu i svatko tko ju je čitao zna da se u njoj Koko lomi između nogometa i ljubavi. Nećemo otkrivati detalje...

Da se u zbilji nađe u tako dvojbenoj situaciji u kojoj je Koko, Antonio zna što bi odabrao:

– S obzirom na to da nisam obožavatelj nogometa, biram ljubav.

Ovo će biti možda i najbolja ekranizacija Koka do sada jer redatelju Danielu Kušanu baš ta knjiga njegova pokojnog oca ima posebnu težinu, o čemu kaže:

– Ovaj film mi je važniji od prethodnih jer sve ostale knjige o Koku tata je napisao prije mojeg rođenja, dok je "Ljubav ili smrt" pisao u vrijeme kada sam ja bio Kokovih godina. Sudjelovao sam u njezinu nastajanju jer mi je tata čitao svako poglavlje kada bi ga napisao. Uglavnom, bio je jako zadovoljan prvim filmom o svojem junaku. Sudjelovao je u njegovu nastanku, skupa smo pisali i scenarij i odobravao je pojedine faze filma. Nadam se da bi bio zadovoljan i s ovim najnovijim da ga može vidjeti.

I dok uživate u kinu u novim avanturama uz "Ljubav ili smrt", najavljujemo vam da je u planu snimanje i "Uzbune na zelenom vrhu", dakle zabava još nije gotova.

>>Zagonetni bend Fru Fru najavljuje - 'Ljubav ili smrt'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije