Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oproštaj od glumca

U Beogradu pokopan Velimir Bata Živojinović: 'Odlaziš u legendu, dragi moj učitelju'

Autori: Hina, Mia Buva
26.05.2016.
u 16:53

Na pogreb su stigli i Živojinovićevi kolege glumci Mira Banjac, Milorad Mandić Manda, Lazar Ristovski, a od velikog glumca oprostio se i Slobodan Živojinović koji je na pogreb stigao u pratnji Lepe Brene

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović pokopan je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Sprovodu su prisustvovali neutješni članovi obitelji i brojni prijatelji  te poznanici preminulog glumca, među kojima su bile i brojne poznate osobe iz javnog života.

Na pogreb su stigli i Živojinovićevi kolege glumci Mira Banjac, Milorad Mandić Manda, Lazar Ristovski, Gorica Popović, Jelena Žigon, Vesna Trivalić, Radoš Bajić, Rale Zelenović, Boda Ninković te redatelj Lordan Zafranović, piše Blic.

Od velikog glumca oprostio se i Slobodan Boba Živojinović koji je na pogreb stigao u pratnji supruge Lepe Brene, kao i lider SRS-a Vojislav Šešelj te predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i bivši premijer Ivica Dačić.

"Velimire, nikada te nismo tako zvali, zvali smo te bratom, ocem, učiteljem. Hvala ti za nagradu što smo te upoznali, glumili s tobom, dijelili kadar. Imamo pravo biti ljutiti što se završilo ovako", rekao je na sprovodu glumac Vladimir Mandić Manda.

"Od tebe smo krali zanat, nikad se nisi ljutio zbog toga, obožavali smo te, hvala ti za sve...", kazao je Mandić.

Glumica Danica Maksimović rekla je kako se nada da će uz  filmove Bate Živojinovića "mnogi učiti" kao što su učile i generacije sadašnjih glumaca.

Uime kolega, od Bate Živojinovića oprostio se  glumac i redatelj Radoš Bajić, rekavši da su svi "postiđeni i nijemi" pred grandioznim djelom.

"Odlaziš u legendu, dragi moj učitelju. Toliko si nam ostavio, a šta je tebi Srbija vratila?" rekao je Bajić.

Podsjetimo, legendarni glumac Bata Živojinović preminuo je prošlu nedjelju u 83. godini nakon duge i teške bolesti.  Bio je legenda srpske i jugoslavenske kinematografije, a glumio je u više od 280 filmova i TV serija. 

Na filmskom platnu debitirao je 1955. u filmu "Pesme s Kumbare" Radoša Novakovića, a prvu glavnu ulogu ostvario je u hrvatskom filmu "Vlak bez voznog reda" Veljka Bulajića 1959. godine. Najviše popularnosti donijele su mu uloge u partizanskim filmovima 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Jedan od njih, "Valter brani Sarajevo", donio mu je slavu i u Kini.  Glumio je, među ostalim, i u filmskim spektaklima "Kozara" (1962.), "Bita na Neretvi" (1969.), "Sutjeska" (1973.).

>>Umro glumac Bata Živojinović

Komentara 54

KL
Klarahrv
18:24 26.05.2016.

Hvala drugarice Buva što nas ovako iscrpno izvještavate o velikom prijatelju Hrvata iz ratnih 90-ih.

Avatar Peterančan
Peterančan
17:06 26.05.2016.

A u Gotalovu je pokopan Joža, na sahrani su bili i Štef, i Martin, i Barica sa snehom, pa i Ivek z Otočke. Bili su i tamburaši, Martin, Lojzek, Pepek... Za informaciju uredništvu Žutog, pardon Večernjeg, Gotalovo je u Hrvatskoj, I vas bi, kao, trebali čitati Hrvati?

UM
umicevicdenis
18:55 26.05.2016.

zašto mi trujete medijski prostor sa četničkim suzama ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije