Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakerski skandal stoljeća

'Do krajnjih granica tužit ćemo sve koji objave ove ilegalno nabavljene fotografije!'

kate upton
Foto: Twitter
1/9
02.09.2014.
u 09:21

Nakon objave golih fotografija poznatih hollywoodskih zvijezda, u čitavi skandal uključio se i FBI, a najvljene su i brojne tužbe

Nakon što su jučer internet preplavile fotografije gole glumice Jennifer Lawrence i mnogih njezinih kolegica, javio se glavni haker koji je ukrao privatne fotografije, izazvavši jedan od najvećih hakerskih skandala svih vremena.

Zasad anonimni haker, koji je fotografije objavio na forumu 4chan, zahvalio se na potpori svojim podržavateljima te je objavio kako će se povući, očito kako bi pokušao izbjeći kazneni progon.

Lawrence i druge javne osobe krađu su prijavile, a u cijelu istragu uključio se i FBI.

Haker, prozvan "originalnim čovjekom", također je potvrdio kako je hakiranje poznatih osoba bio višemjesečni projekt kao rezultat teškog i napornog rada.

Među više od 100 poznatih hollywoodskih slavnih žena, osim Jennifer Lawrence i Kate Upton, čiji su iCloud računi hakirani, našle su se i Kirsten Dunst i Rihanna, dok se fotografije Selene Gomez i Kim Kardashian još nisu pojavile na internetu, iako se nalaze na iscrpnom popisu hakiranih.

- Hvala ti iCloud - komentirala je cijeli slučaj Kirsten Dunst na Twitteru, animiravši komentar ikonama pizze i govna. Ona je jedna od rijetkih hakiranih osoba koje su uopće komentirale čitavi slučaj, dok su odvjetnici Kate Upton i Jennifer Lawrence najavili tužbe.

- Namjeravamo do krajnjih granica sudski goniti svakog tko objavi ili kopira ove ilegalno nabavljene fotografije - rekao je odvjetnik Kate Upton.

Apple još uvijek nije objasnio kako je došlo do ovakve povrede privatnosti.

- Vrlo ozbiljno shvaćamo privatnost naših klijenata i aktivno istražujemo ovaj slučaj - rekla je glasnogovornica Applea Natalie Kerris.

>>Javio se haker koji je objavio fotke Jennifer Lawrence, prijeti i objavom kućnog videa!

>>Procurile gole fotografije Jennifer Lawrence!

Komentara 2

Avatar SMECHAR
SMECHAR
12:37 02.09.2014.

Jaka stvar, netko ih je na slikama vidio bez odjeće. Mislim da je jedino oni što ih boli to što to nisu uspjeli naplatiti. Koga još danas fascinira golotinja? Pun je net, televizija, novine i RL toga. Mući ih samo bankovni račun koji na ime toga nisu mogli podebljati. Nitko od njih ne pati od čednosti niti niti su neko mjerilo za moralnost.

Avatar Radoboj_
Radoboj_
13:51 02.09.2014.

Da, Kate je jučer bila kao od majke rođena na internetu,a danas je uklonjeno. Stajala je ispred ogledala i slikala se mobitelom. Iako je te grudi pokazivala bezbroj puta, sada joj smeta što se na nekim slikama vide i bradavice.e. Strašna stvar. Takvih balona ima na internetu za izvoz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije