Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina dana od prerane smrti glumice

'Teško se pomiriti s time da njezina smijeha više nema'

dolores lambaša
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
1/3
23.10.2014.
u 09:22

Šok koji se proširio nakon što je odjeknula vijest da je Dolores poginula i danas je prisutan, a s nevjerojatnom boli nose se njezini roditelji Alma i Đino...

– Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe? – citat je to Meše Selimovića, jednog od omiljenih književnika s ovih područja. I vrlo slaba utjeha svim prijateljima, poznanicima, obožavateljima, a naročito obitelji glumice Dolores Lambaše, koja je na današnji dan prije godinu dana u rano, maglovito, slavonsko jutro doživjela prometnu nesreću, a nekoliko sati poslije podlegla ozljedama.

Majka je na terapiji

Nesreća se dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji, a automobilom u kojem je bila Dolores upravljao je njezin kolega Stojan Matavulj, koji je bio lakše ozlijeđen. Shrvan od boli, Matavulj se pojavio na Doloresinu pogrebu u njezinu rodnom Šibeniku koji je tih dana bio zavijen u crno.

A golemu tugu u sebi nose Doloresini roditelji Alma i Đino. Zato ne čudi što riječi iz njihovih usta teško izlaze...

– Što da vam kažem? Nije mi dobro, idem na terapije, pripremam se za suđenje. Stvarno mi nije dobro – jedva je uspjela izustiti Doloresina majka Alma, čija je bol nakon godinu dana života bez svoje mezimice golema. Ni tata Đino nije bio ništa rječitiji. – Za mene je to završena priča. Probajte samo zamisliti kako je roditelju koji je pokopao svoje dijete. Nema se tu što reći – kazao je Đino koji je, nakon što je doznao da mu je kći doživjela nesreću, odmah krenuo put Slavonskog Broda. Nažalost, do bolnice nije stigao dok je njegova Dolores još bila živa...

Lijepa glumica koja je svijet napustila u 32. godini svoju posljednju ulogu odigrala je u seriji "Ruža vjetrova", gdje se i razvilo prijateljstvo sa Stojanom Matavuljem. Jedna od kolegica bila joj je i Marina Fernandez.

– Uvijek me to sjećanje na Dolores iznova šokira. Grozno je kad svijet izgubi takvog entuzijasta i takav talent kakav je bila ona. Uistinu tužno – kaže Marina.

A današnji dan posebno je težak za glumca Stojana Matavulja. Poslije nesreće potpuno se povukao u sebe i tek nakon nekoliko mjeseci smogao snage opet stati na kazališne daske. Ali i onom tko ga uopće ne poznaje jasno je vidljivo da je od prometne nesreće smršavio te da u sebi nosi golemu tugu i bol... Ovih dana, točnije 27. listopada, čeka ga ročište u Slavonskom Brodu. Naime, Državno odvjetništvo tereti ga da je zbog alkoholiziranosti, neprospavane noći i umora izazvao prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama. Osim ovog procesa vodi se i proces u Šibeniku za naknadu štete.

Nema utjehe za bol

U ovom slučaju roditelji Dolores Lambaše ne tuže Matavulja, nego osiguravajuću kuću u kojoj je vozilo u kojem je poginula njihova kći bilo osigurano. Ipak, dokaže li se da je Matavulj imao 0,66 promila alkohola u krvi, kako se špekulira, osiguravajuća kuća mogla bi tražiti da glumac isplati naknadu koja po jednom roditelju iznosi 220 tisuća kuna.

No, nikakav novac neće umanjiti njihovu patnju niti će hrvatskom glumištu vratiti osebujnu ljepoticu koja se hrabro borila sa svim predrasudama i suvereno koračala kroz život. Život koji se prerano ugasio...

>>Emotivni dokumentarac o Dolores Lambaši pred zagrebačkom publikom

>>U listopadu na A3 poginuli Toše i Dolores, Hadžihafizbegović doživio nesreću

Komentara 1

Avatar žič
žič
10:35 23.10.2014.

bila je lijepa i zgodna žena ali bila je poznatija po afericama sa muškarcima nego po glumi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije