Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba protiv nasilja

Tatjana Jurić progovorila o svom iskustvu: Bila sam žrtva nasilja

tatjana jurić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
25.11.2014.
u 12:53

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama voditeljica se okuražila i podijelila svoje iskustvo

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

I premda žrtve uglavnom nevoljko pričaju o svojim iskustvima sa zlostavljačima, mnoge od njih odvaže se iskreno progovoriti kako bi svojim primjerom ukazale na važnost borbe protiv nasilja. Među njima našla se i Tatjana Jurić koja je svoje iskustvo iskreno i bez cenzure podijelila na svom Facebook-profilu.

– Sjetila sam se svoje sestrične koja je srećom preživjela, ali i svog iskustva pa sam vidjela crne statistike, onda sam jednostavno shvatila da najmanje što mogu napraviti jest podijeliti svoje iskustvo, da moramo svi progovoriti i učiniti to javnim. Ne šutjeti. Jer i šutnja ubija – kazala je voditeljica za tportal.

Njezinu poruku pročitajte u cijelosti u nastavku: 

"Samo je jednom jedan muškarac podigao ruku na mene. Pokušao podići. Još čuvam fotografije masnica koje mi je zadao u prvom naletu. Bio mu je to prvi i zadnji put; pokazala sam mu vrata jer - žrtva ne pristajem biti. Sva odgovornost je na nasilniku, da. Ali na svakoj je ženi odgovornost da kaže: e nećeš! Drugi je muškarac, moj tadašnji preplašeni poziv u pomoć potpuno ignorirao. U mojim očima, baš zbog (te) ignorancije, ovaj je drugi za mene možda i gori (zlostavljač) od prvog koji je krenuo silom. Ne znam. Uostalom, danas su i jedan i drugi – posve nevažni. Ali, znam ovo: Drage moje žene, ako imate tu sreću pronaći u svome partneru divnog i toplog, zrelog i staloženog muškarca, koji vas iskreno voli kao što i vi volite njega, koji vas tretira kao damu jer to i jeste, čuvajte ga! Ali čuvajte ga samo i jedino pod tim uvjetima. Ako ne – pokažite mu vrata. Zaboravite: nemam di, nemam s čim, nemam kako, tu su djeca... Vrata! Doviđenja! Ne čekajte da vas ubije!

U MISLIMA NA MOJU SESTRIČNU KOJA JE OD SVOGA PARTNERA DOBILA DVA METKA U GLAVU PRED DJETETOM I NA VLASTITO ISKUSTVO SLABIH MUŠKARACA KOJI SE PRAVE FRAJERI, A SVE SU SAMO TO NE, NE BUDITE ŽRTVE! Istina je brutalna, da, ali JEDINO NASILJE MOŽDA I GORE OD ONOGA KOJE OSTAVLJA MODRICE JEST – ŠUTNJA. NASILJE ŠUTNJOM i OKRETANJEM GLAVE – ubija podjednako kao i šamar, ruka, remen, metak ili... "stepenice"! Prokažite zlostavljače! Jače smo od njih! 25. 11. Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama"

>>Dadilja optužena za silovanje dječaka: Napala ga dok mu je majka rađala u bolnici

Komentara 25

LI
liliZG
14:15 25.11.2014.

emotivno maltretiranje je jednako strašno kao i fizičko, a kako nema fiziči vidljivog traga može trajati godinama a da se ništa ne primjeti, ...jednako toksično a duže traje.

Avatar Gilgames
Gilgames
13:37 25.11.2014.

Mene moja skvo tuce.

TT
tik tak
14:05 25.11.2014.

Nasilje niko ne voli ali doticna sama kaže da je dobila šamar i zvala drugog muškarca koji ju nije zaštitio,dakle sjedila je na dvije stolice i povrijedila dva muškarca pa smatram da je zaslužila jednu toplu i od drugog muškarca.. Onako da drugi put razmisli dali se isplati varati ili je bolje biti iskrena i vjerna pa ostati bez odgojnih mjera!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije