Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastičan film

Sylvesteru Stalloneu se u Creedu smiješi Oscar koji mu je za Rockyja izmaknuo 1977. godine

Novi Rocky
Foto: PR FOTO
1/3
05.02.2016.
u 15:59

Creed nije samo film za muškarce, jer, baš kao i u Rockyju, za uspjeh u ringu potrebna je podrška voljene žene

Potrebna je snaga i odlučnost da se postane svjetski borac, ali za Adonisa Johnsona, čak i uz boks u krvi, trebat će nešto više: Rocky Balboa. Da izađe iz sjene Apolla Creeda, oca kojeg nikad nije poznavao, Adonis mora Rockyja vratiti u ring. Iako je bivši šampion izvan borbe već neko vrijeme, Adonis ga uspijeva podsjetiti na teške početke i mladića kakav je nekoć bio. Nakon malo poticaja, Rocky je suglasan – trenirat će ga, ali na svoj način, i dovesti do titule svjetskog prvaka!

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) nikada nije upoznao svog slavnog oca, svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Apollo Creed umro je prije nego što je on rođen. Ipak, nije upitno da mu je boks u krvi, tako da Adonis odlazi u Philadelphiju, grad u kojem su u legendarnom meču snage odmjerili Apollo Creed i slavni, tada amaterski boksač po imenu Rocky Balboa.

S Rockyjem se svi povežu

Adonis pronalazi Rockyja (Sylvester Stallone) i moli ga da mu bude trener. Iako je u početku inzistirao na tome da je završio s borbama za sva vremena, Rocky u Adonisu prepoznaje snagu i odlučnost koju je imao Apollo, isprva žestoki suparnik, a kasnije njegov najbliži prijatelj. Adonis ubrzo dobiva priliku za naslov. Ali, može li biti spreman na vrijeme i ima li srce istinskog borca?

Creed je tek drugi dugometražni film za 30-godišnjge redatelja Ryana Cooglera, nakon hvaljenog “Stanica Fruitville”. Za Creed je napisao i scenarij s Aaronom Covingtonom, temeljen na priči koju je napisao sam Coogler. Izazov režiranja priče koja je započela prije mnogo godina s Rockyjem nešto je o čemu je Ryan Coogler razmišljao čak i prije završetka filmske škole. Odrastao je gledajući Rockyja s tatom; to je bila „njihova stvar’’. Rocky je karakter s kojim se ljudi jednostavno povezuju – ljubitelji akcije, obožavatelji drame, beznadni romantičari, čak i samo filmski ljubitelji općenito – svatko voli Rockyja jer u tim filmovima je ponešto za svakoga.

Prije no što je Adonis mogao utjeloviti povratak Rockyja, Coogler je morao dobiti blagoslov Sylvestera Stallonea, kao i pristanak da opet stavi rukavice na ruke. Stallone, također producent na filmu, utjelovio je jednog od najvažnijih legendarnih i dragih likova u povijesti filma u šest filmova tijekom gotovo četiri desetljeća.

– Adonis nikad nije imao oca ili očinsku figuru; htio sam istražiti što bi bilo da posegne za tim kao odrastao čovjek. Rocky je imao Mickeya, tako da je to nešto što mu je blisko, način na koji trener može biti nešto kao roditelj mladom sportašu – rekao je redatelj Coogler o liku Adonisa Creeda, koji u serijalu dosad nije bio spomenut. Naime, radi se o izvanbračnom sinu Apola Creeda.

Ozbiljni zdravstveni problemi

Coogler kaže da mu je bilo zanimljivo vidjeti kako je vrijeme utjecalo na zvijezdu kao što je Rocky. Stallone je lako uklizao natrag u ulogu, željan istražiti lik u ovoj fazi njegova života i iskoristiti pruženu priliku. – Iako ja predstavljam ovaj lik, volio bih da sam u stvarnosti više kao on – smije se Stallone. On je simbol strpljenja, iako je vrlo natjecateljski raspoložen i bori se za svoj ponos. Rocky se u filmu suočava s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Adonisova prisutnost natjera ga da preispita ima li u njemu još želje za borbom. Jordan i Stallone povezali su se na glumačkoj i osobnoj razini. Iako se radi o svijetu boksa u kojem dominiraju muškarci, Creed nije film samo o muškarcima. Baš kao što je Rocky našao ljubav s Adrian, Adonis je našao nešto slično s Biancom iz susjedstva. Stallone je tako za ulogu Rockyja ponovno nominiran za Oscar. Ako ga osvoji, bit će zanimljivo jer mu je zlatni kipić izmaknuo 1977. za glavnu ulogu u Rockyju. 

>>Dolazi nastavak Rocky franšize: Creed - legenda je rođena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije