Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne dolazi na dodjelu?

Švedski akademik osudio Dylanovo 'argoantno i nepristojno' ponašanje: 'To je apsolutno nečuvena situacija'

U.S. singer Bob Dylan performs at the Doctor Music Festival in the Pyrinees village of Escalarre U.S. singer Bob Dylan performs at the Doctor Music Festival in the Pyrinees village of Escalarre late July 11, 1998. REUTERS/Gustavo Nacarino/File Photo © Gus
Foto: Reuters
1/3
22.10.2016.
u 10:35

Bob Dylan (75) nije odgovorio na opetovane telefonske pozive Akademije niti je na ikoji način reagirao na dodjelu Nobelove nagrade za književnost

Ugledni član Švedske akademije kritizirao je u petak "arogantno" ponašanje Boba Dylana koji se još uopće nije oglasio nakon objave 13. listopada da je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Bob Dylan (75) nije odgovorio na opetovane telefonske pozive Akademije niti je na ikoji način reagirao na dodjelu Nobelove nagrade za književnost dok je ta vijest, pozdravljena ili osporavana, zapalila društvene mreže.

"To je nepristojno i arogantno. On je to što je", rekao je akademik Par Per Wastberg čije je riječi prenijela javna televizija SVT.

"To je apsolutno nečuvena situacija, ali stigne se izjasniti do svečanosti", istaknuo je Per Wastberg misleći na tradicionalnu svečanu dodjelu nagrada 10. prosinca u Stockholmu.

Ime dobitnika ukleše se u mramor bez obzira na ignoriranje ili odbijanje nagrade, podsjeća glavna urednica kulture dnevnika Aftonbladet Asa Linderborg koja smatra da Dylan neće doći u Stockholm, "pogotovo ne nakon izjava Para Westberga".

>> Bob Dylan s weba izbrisao podatak o Nobelu

Komentara 3

AM
Axis Mundi
11:19 22.10.2016.

svaka čast, duboki naklon, ali ne treba ga dvaput zvati. osobama koje ama baš nikako ne reagiraju na neku nominaciju trebalo bi istu i poništiti. imho

NE
neznamja
16:29 22.10.2016.

Tako je to kada se netolerantnim osobama tako nesto da. Nista to nije novo da recimo Nobel znao tko ce sve dobiti njegovu nagradu za mir vjerovatno bi odlucio da se od njegova novca jedom godisnje zapali ogromna logorska vatra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije