Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Bregović:

'Štulić je amater koji nikad nije postao profesionalac, a Huljić je talentiran kao vrag'

goran bregović
Foto: Screenshot
01.11.2015.
u 15:18

Za Severinu je rekao da je jedna od onih osoba koja, kad uđe u prostoriju, unese neku posebnu energiju

– Kod nas je više imala sreće država s glazbom, nego glazba s državom – rekao je u emisiji Nedjeljom u dva glazbenik Goran Bregović. Glazbu je usporedio s ljubavi, kaže kako ona nije neophodna, ali bez nje život nije kompletan.

Bregović je Aleksandru Stankoviću otkrio kako je počeo raditi poslije svoje četrdesete godine.

– Da sam počeo raditi ranije, sad bih već bio u umornoj fazi, ovako sam sasvim dobro – rekao je.

Demantirao je da je francuskom glazbeniku Enricu Maciasu morao isplatiti milijun eura zbog korištenja njegove glazbe u filmu "Arizona Dream".

– Nikad u životu nisam imao bilo kakav sudski spor, a naročito zbog glazbe. Taman posla – kazao je. Prema autorskim pravima kazao je da ima "ciganski stav" – voli krasti iz tradicije, i da od njega onda buduće generacije kradu. Nelogično mu je da još nitko nije počeo "obrađivati" klapsku dalmatinsku glazbu.

Priznao je kako je karijeru počeo sa 17 godina u striptiz-baru.

– Sa 17 godina sam vidio više golih žena nego svi moji vršnjaci. Na to se nadovezalo niz sretnih okolnosti – rekao je. Govoreći o drogi, kazao je da je njegov put s drogom počeo u 18. godini i završio iste godine. Priznao je, međutim, da mu je diskografska kuća Jugoton, plaćala da se "drži budnim" jer je uvijek imao problem s rokovima.

Za frontmena Azre Johnnyja Štulića kaže kako je amater koji nikada nije postao profesionalac.

– Šteta je da ga više nema jer u svom vremenu on je bio referentna točka i jako se trudio – kaže Bregović.

Tončija Huljića je pohvalio i rekao kako je "talentiran kao vrag" te da ga nitko ne može pratiti.

Za Severinu je rekao da je jedna od onih osoba koja, kad uđe u prostoriju, unese neku posebnu energiju. Takav je i Zdravko Čolić. Govorio je i o svom odnosu s Iggyjem Popom za kojega je rekao da je Amerikanac s europskom dušom.

>> Goran Bregović: Ja ne mogu naći neprijatelje, nemam koga mrziti

Komentara 122

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
16:28 01.11.2015.

"Voli krasti iz tradicije",srpska posla.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:38 01.11.2015.

Svaki drugi novinar bi poentirao na Bregoviću, no Aca ga je poštedio jer očigledno imaju isti stav i pogled na događaje koji su obilježili zadnju deceniju 20. stoljeća. Sramotan intervju za Javnu televiziju, više primjeren usko obiteljskim (porodičnim) ćaskanjima.

MA
Maxi73
16:15 01.11.2015.

Najveći muzički kradljivac u bivšoj zemlji. Niko mu ne može vode doliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije