Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edgar Rupena

Stižu mu ponude, a on najviše uživa s djevojkom Majom

02.052015., Split - Edgar Rupena, finalist Voicea.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL,
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
04.05.2016.
u 08:45

Edgar će nakon drugog mjesta na Voiceu i dalje pjevati u klapi Iskon, a želja mu je, uz klapu, pokušati i sa solo karijerom, u kojoj će pjevati crossover popa i opere

– Prezadovoljan sam drugim mjestom u ovogodišnjem Voiceu iako mi je pobjeda izmaknula za vrlo malo glasova. Ono što mi je posebno drago izrazito su pozitivni komentari ljudi na internetu, ali i uživo. Svakog me dana po Splitu zaustavljaju i čestitaju. Ispada da je to drugo mjesto zlatnog sjaja – kazao nam je Edgar Rupena (32), kojemu je pobjeda u ovogodišnjem Voiceu izmakla za jedva 200 glasova. Iako je po mnogima bio favorit ovogodišnjeg natjecanja, Ruža Janjiš imala je veću bazu glasača i to je na kraju presudilo.

Špiro Jurić najveći uzor

Rođeni Riječanin pjeva od malih nogu, no u glazbu je došao kroz klapsko pjevanje. Počeo je u klapi Sklad iz Bakra, s kojom je imao prvi javni nastup, a sedam godina pjevao je u klapi Volosko. Život mu se promijenio prije pet godina, kada se preselio u Split zbog klape.

– Igrom slučaja to sam se ljeto našao u Zadru i otišao sam u Split na koncert Vokalista Salone. Njihov tenor Špiro Jurić najveći mi je uzor u klapskom svijetu i upravo mi je on rekao da, ako želim, mogu im se pridružiti. Nije mi bilo teško slijediti svoj san pa sam se preselio u Split – kaže Edgar, koji je na jednom koncertu Vokalista Salone upoznao svoju djevojku Maju Roščić. Maja je tada došla gledati sestru, koja je isto klapska pjevačica.

– Prva mi je prišla nakon koncerta i rekla da je oduševljena mojim pjevanjem. Vrlo smo se brzo i zaljubili, a upravo mi je ona i bila najveća podrška te me i nagovorila da se prijavim na Voice – veli Edgar.

U Vokalistima Salone pjevao je godinu dana, a onda je proveo godinu dana u klapi Žrnovnica. Na poziv Zvonimira Kovačića prije dvije godine postao je tenor klape Iskon, s kojom je i ostvario najviše uspjeha.

Belcanto kao tiha patnja

– Belcanto pjevanje uvijek mi je bilo tiha patnja. Cijeli Voice počeo je kao ispitivanje samog sebe, a na kraju sam došao do finala. Presretan sam što sam imao toliku podršku publike, ali i mentora Tonyja Cetinskog. Njega slušam od djetinjstva, a i iz mojih je krajeva. Osim toga, snimao je duete s takvim veličinama kao što su Jose Carreras ili Michael Bolton. Puno sam naučio od njega u zadnjih šest mjeseci. Prenio mi je kako najbolje suspregnuti tremu i što više pokazati – veli Edgar i dodaje da mu je sve tako brzo proletjelo.

Iako nije pobijedio, želja mu je, uz klapu, pokušati i sa solo karijerom, u kojoj će pjevati crossover popa i opere. Već je i dobio nekoliko ponuda, a s njim će i dalje raditi njegov mentor Tony. Uz pjevanje Edgaru ostaje jako malo slobodnog vremena, a najviše ga koristi za teretanu i ribolov.

– Prije sam još više odlazio na more. Imam vikendicu na Cresu pa, čim uhvatim malo vremena, odem tamo i isplovim barkom na more. Naravno, ukradem i vremena za djevojku – sa smiješkom kaže Edgar. 

>> Lisinski ispunio želju pobjednici showa The Voice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije