Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojana Stamenov

Srbijanska predstavnica u finalu Eurosonga: 'Moja pobjeda bit će velika kao ja!'

Bojana Stamenov representing Serbia performs during the first Semi Final of the Eurovision Song Contest 2015 in Vienna, Austria, 19 May 2015. The grand final of the 60th annual Eurovision Song Contest (ESC) will take place on 23 May 2015. Photo: Julian St
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
21.05.2015.
u 18:16

Nazivaju je srbijanskom Arethom Franklin, a uzori su joj Marija Šerifović i Conchita Wurst koje nastupaju bez koreografije

Dojmljivim nastupom u prvoj polufinalnoj večeri srbijanska predstavnica Bojana Stamenov osigurala je nastup na finalnoj večeri 60. Eurosonga u Beču. Iako loše stoji na kladionicama, Stamenov je pjesmom "Beauty Never Lies" (Ljepota nikad ne laže) oduševila okupljene.

Članica reality natjecanja

Tome je najviše pridonio njezin glas pa su se gledatelji uz male ekrane, kao i oni u samoj dvorani u Beču, mogli iz prve ruke uvjeriti zašto je u Srbiji nazivaju i srbijanskom Arethom Franklin.

Široj javnosti ova jazz i blues pjevačica postala je poznata nakon sudjelovanja u talent showu "Ja imam talent" koji se na srpskoj državnoj televiziji emitirao 2012. godine. U finalu je tada osvojila četvrto mjesto. Pjevanjem se bavi od svoje sedme godine, a u glazbenoj školi završila je gitaru, flautu i renesansno pjevanje.

– Prvo sam propjevala pa progovorila – kaže Stamenov. Nakon što je saznala da će predstavljati Srbiju na Eurosongu, izjavila je da taj glazbeni festival prati godinama i da se uvijek rasplače kada se sjeti nastupa Marije Šerifović koja je prije nekoliko godina i pobijedila na Eurosongu.

– Oduvijek sam željela predstavljati Srbiju na Eurosongu i, eto, san mi se ostvario. Cijeli svijet će tek biti moj. Dat ću sve od sebe da Eurosong vratim u Srbiju. Moja pobjeda bit će velika kao ja – rekla je šaleći se na svoj račun prije odlaska na natjecanje.

Smatra da su iskrenost i dobro otpjevana pjesma put do pobjede te na pozornici u bečkoj dvorani nije imala posebnu koreografiju.

Bunt zbog izbora jezika

– To je dokazala Marija Šerifović, koja nije imala spektakl na pozornici, kao i Conchita Wurst koja je samo stajala i pjevala. One su mi vodilje kako se ponašati na pozornici – rekla je.

Pjevala je na engleskom jeziku što je kod mnogih u Srbiji, koji smatraju da bi na Eurosongu trebalo pjevati isključivo na svojem jeziku, naišlo na negodovanje.

Ulaskom u finale Stamenov je ostvarila jedan od svojih ciljeva, a u subotu je na finalnoj večeri sve moguće. Ipak, kao nekakav realan plasman prognozira joj se četvrto ili peto mjesto.

Uz Srbiju u prvoj polufinalnoj večeri plasman u finale izborile su i Albanija, Belgija, Mađarska, Armenija, Rusija, Gruzija, Rumunjska, Estonija i Grčka.

>>U finale Eurosonga ide i srpska Aretha Franklin

Komentara 6

DU
Deleted user
18:24 21.05.2015.

Srbijanska predstavnica u finalu Eurosonga: 'Moja pobjeda bit će velika kao ja!' ___E, onda će stvarno biti ogromna ;-)...

DU
Deleted user
08:14 22.05.2015.

Kao prvo, hvala Bogu da HTV ne prenosi ovo nakaradno natjecanje. Kao drugo: kako ce Srbija sigurno dobiti 12 bodova od hrvatskog "strucnog" zirija u sastavu Jusipovic, Radman, Ostojic, Terselicka, Pupovac i Stanimirovic!

CA
cadjo
17:44 22.05.2015.

tolika pobjeda ne postoji ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije