Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javnost ga osuđuje

Šokantno priznanje redatelja 'Posljednjeg tanga u Parizu': Glumica nije znala za scenu silovanja

Posljednji tango u Parizu
Foto: YouTube screenshoot
1/3
04.12.2016.
u 13:33

Bernardo Bertolucci u intervju je priznao da Mariji Schneider nije htio reći za scenu silovanja, jer nije htio da taj trenutak odglumi nego da zbilja osjeti bijes i poniženje

Hollywood i cijela javnost u šoku su nakon što je redatelj kultnog filma "Posljednji tango u Parizu" Bernardo Bertolucci otkrio kako je scena silovanja u filmu snimljena bez pristanka glumice Marije Schneider.

Na internetu se pojavio  video intervju snimljen još 2013. godine u kojem Bertolucci priča o filmu te između ostalog otkriva kako su scenu silovanja, zbog koje je film i ocijenjen kontroverznim, smislili on i Marlon Brando. Zajednički su odlučili da je najbolje da Mariji ne otkriju ništa o sceni silovanja jer su, kaže, htjeli da njena reakcija bude uvjerljiva.

- Užasno sam se osjećao što sam se tako ponio prema Schneider. Jednostavno nisam htio da Maria to odglumi, htio sam da zbilja osjeća taj bijes i poniženje. Nakon snimanja više nikad nije razgovarala sa mnom - rekao je redatelj u intervjuu. U vrijeme kada je film sniman Marlon Brando koji je igrao Paula imao je 48 godina, dok je Mariji koja je igrala Jeanne imala samo 19 godina.

U jednom intervjuu koji je dala nedugo prije no što je preminula 2011. godine Maria je rekla da se osjećala poniženo i silovano. - Bila sam jako mlada i nisam bila upućena u ništa. Trebala sam biti pametnija i reagirati, trebala sam nazvati odvjetnika ili agenta - rekla je tada.

Holivudski glumci šokirani su redateljevim priznanjem. - Upozorenje svim obožavateljima ovog filma. Imajte na umu da upravo gledate 48-godišnjaka kako siluje 19-godišnju djevojku. Redatelj je to planirao i zlo mi je od toga - napisala je na Twitteru glumica Jessica Chastain. 

Glumac Chris Evans također je u šoku i na Twitteru je napisao da više nikada neće gledati ovaj klasik niti će više ikada Branda i Bertoluccija gledati na isti način. 

 

 

Komentara 6

VO
vonstauffenberg
14:14 04.12.2016.

Pod krinkom umjetnosti snimili su silovanje.To je kazneni prekršaj.Ta gluma je zbilja specifično zanimanje.Čudi me da nakon 3 godine od kad ovo rekao da nitko od pravosudnih institucija nije reagirao.Koje društvo.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:07 04.12.2016.

poovo problemi s prevodjenjem?

SC
schwertransport
15:10 04.12.2016.

U sceni se vidi da se nije pretjerano otimala....mlase zvijezde zele posto poto stupiti na scenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije