Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naučite kako reći 'zajedno'

Lucija Šerbedžija i mnoga brojna poznata lica snimili prvi spot za Festival koji koristi znakovni jezik!

Festival o pravima djece
Foto: VL
1/7
26.09.2016.
u 16:55

Radi se o prvom spotu koji koristi znakovni jezik u promicanju edukativno-kulturnih sadržaja

U nedjelju 25. rujna na osunčanoj livadi zagrebačkog Cmroka, prema autorskoj ideji kreativnog dvojca Branimira Lazanje i Alme Čakmazović i u režiji Dejana Aćimovića, snimljen je videospot 8. izdanja Festivala o pravima djece. Radi se o prvom spotu koji koristi znakovni jezik u promicanju edukativno-kulturnih sadržaja.

Odraslim glumcima Igoru Kovaču, Angelu Naumovskom, Mirni Medaković i Luciji Šerbedžiji pridružila su se djeca Sergej i Anastasia Gajić. Osim što poziva roditelje i djecu da dođu na projekcije dobrih filmova i radionice dostupne svima, kroz spot će građani moći naučiti kako reći "zajedno" na znakovnom jeziku.

Time se želi skrenuti pozornost na važnost prilagodbe filmova za sve, a ponajviše osobama koje ne vide i ne čuju. Obiteljsko okruženje i poticanje kvalitetno provedenog slobodnog vremena u kinu za sve, bilo je zabavno i poticajno i odraslim umjetnicima i djeci koja su posebno za ovu priliku naučila pozvati gledatelje u kino i na znakovnome jeziku.

8. izdanje Festivala o pravima djece počinje 7. listopada, odvijat će se u 18 gradova Hrvatske, a bogati program namijenjen je školama i najširoj javnosti. Brojne filmske projekcije iz stvaralaštva djeca i mladih i debatne projekcije namijenjene su školama, a radionice i nagrađivani filmovi za cijele obitelji, na koje između ostalog poziva i videospot, odvijat će se tijekom listopada u kinu Cinestar Novi Zagreb, kinu Tuškanac i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Sve programske aktivnosti festivala prilagođene su djeci i odraslima s oštećenjem vida i sluha.

Partneri Festivala o pravima djece su Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, Hrvatski filmski savez i kina Cinestar, a glavni pokrovitelj 8. Festivala o pravima djece je dm-drogeriemarkt.

>> Nagrada koja potvrđuje da kratka priča traje i usprkos velikim povijestima

Komentara 1

SV
svitilnik
22:32 27.09.2016.

Ovo je degutantno, naši bi stari rekli, vlaški posli. Smišljena i pokvarena igra. Radivoje, Rade, vratit ćeš sve što si uzel od hrvatskoga naroda, ti a i tvoji sponzori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije