Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sestre zajedno u novoj predstavi

Slažemo se samo na sceni

28.04.2016., Osijek - Sestre Danijela i Antonija Pintaric koje ce nastupiti zajedno u mjuziklu Moje pjesme,moji snovi. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
02.05.2016.
u 10:00

Starija sestra Danijela, kažu, elegantna je odlikašica, a sedam godina mlađa Antonija, alternativka, umjetnička duša u filmu

Kad god joj mlađa sestra Antonija dolazi na predstavu u Zagreb, solisticu Danijelu Pintarić, priznaje, uhvati lagana “frka”. Brutalno iskrena, seka će joj, inače osječka glumica, reći sve ravno u lice, bez skrivanja.

Potpuno različite

– To i jest ono najbolje kod nje – započinje 37-godišnja Danijela dok seki plete pletenicu prije generalne probe. Rođena je, inače, sedam godina prije Antonije.

Jedna su drugoj velika pomoć i rame za plakanje, a večeras će, konačno, prvi put zajedno stati na scenu, u hvaljenom mjuziklu “Moje pjesme, moji snovi” na daskama HNK Osijek. Danijela igra naslovnu Mariju, a Antonija utjelovljuje Liesl, najstariju kćer kapetana Von Trappa. Prvotno je zamišljeno da nastupaju u različitim postavama, no inzistirale su da ih se večeras spoji na sceni.

– Bila nam je to velika želja. Redovito pratimo jedna drugu, gledamo si predstave, a ovo je kruna našega odnosa – složne su. Danijela se iz Osijeka odselila u Zagreb još 1999., gdje je desetak godina u stalnom angažmanu u Komediji. Antonija je ostala u rodnom gradu, glumica je u osječkom HNK.

Danijela upravo Tonku smatra zaslužnom što se i glumački dobro izradila, a ona je, pak, sestru učila pjevati. – Sestra mi može na najstroži način reći apsolutno sve, a da se ne naljutim. Ona zna svoj posao i ne očekujem da me štedi, čovjek ne može ni napredovati ako se pred njim “hoda po jajima” i svaka se riječ umotava – iskrena je Antonija. Danijela priznaje da joj u početku nije bilo lako prihvatiti njezinu kritiku.

– Opravdavala bih se i branila, ali svaku bih kritiku na kraju poslušala – prisjeća se.

– Važno je i čija je kritika! – domeće druga.

Kao djevojčice, zajedno su pjevale po kući i glumile.

– Jedino smo se u tome, i igranju, i slagale. Po svemu drugome smo potpuno različite – otkrivaju.

– Danijela je odlikašica, elegantna... – navodi Antonija.

– A ona je alternativka, umjetnička duša koja je odmalena u svom filmu – nastavlja Danijela.

I dalje si posuđuju odjeću

Posuđuje mlađoj sestri odjeću, ali ona je potpuno drukčije kombinira. Danijela je u školi išla na natjecanja iz matematike, a Antonija je profesoru matematike predložila da mu za dvojku – nešto odglumi. Usto, umjesto riješenih zadataka na ispitu, predavala je gotovo prazne listove na koje bi nažvrljala, primjerice, “Ana Karenjina”. Obje su pak odgovorne, posvećene poslu i temperamentne. – Možda bi bilo bolje da je jedna mirnija, ali nije – smiju se one, ne skrivajući da je stoga bilo i svađa u djetinjstvu. Zajedničkom nastupu u mjuziklu silno se vesele.

– Jako lijepu energiju na sceni daje seka, divno je s njom surađivati – kaže Antonija. – Nadam se da ćemo još surađivati jer mogu još puno toga od nje naučiti – zaključuje Antonija, a Danijela je grli u znak odobravanja.

>> Lidl Hrvatska i kazalište Komedija pokrenuli suradnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije