Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Slavonia band – snimke sa snimanja spota 'Prokleto je'

Slavonia band
Slavonia band
23.07.2013.
u 12:36

Spot za pjesmu „Prokleto je“ snimao se na krajnjem istoku Hrvatske – u Vinkovcima i okolici.

Kad pomislite na Slavoniju, prvo što vam pada na pamet su nepregledna polja i ravnice, potom kultura, običaji i gostoljubivi ljudi.

Upravo u ovo vrijeme, Slavonija je „okupana“ svojim zlatnim poljima u kojima je inspiraciju, za novi spot Slavonia Banda, pronašao redatelj Darko Drinovac.

Spot za pjesmu „Prokleto je“ snimao se na krajnjem istoku Hrvatske – u Vinkovicima i okolici.

Atmosferu snimanja spota možete pregledati na sljedećem linku:

Jedna od stvari koja svakom bendu unosi malo više adrenalina u posao je i snimanje spota, a kad se okupi dobar tim, garantirana je i dobra zabava.

 „Da bi snimanje prošlo dobro, kao i u svakom poslu najbitnija je dobra priprema. Za to se pobrinuo menadžer Ivica Sente koji je danima prije obilazio moguće lokacije. Bila je izuzetna čast i zadovoljstvo ponovno raditi sa snimateljem i režiserom cijele priče Darkom Drinovcem koji samo i dalje potvrđuje i opravdava svoj profesionalizam načinom kojim nas je vodio kroz snimanje, a najbolje tek dolazi, ekipo moja.“kaže frontman Slavonia Banda, Branko Ilakovac.

Spot se snimao na nekoliko lokacija pa su se tako (osim na imanja Dražena Kulonjaka iz Rokovaca, te salašu Marinka Dekanića-Baje), kao najzanimljivija lokacija pokazale Sopotske kućice. One su iznimno kulturno bogatstvo slavonsko-srijemske kulture koja 1971. godine, zaslugom arheologa prof. Dimitrijevića, mijenja naziv u „Sopotska“. Kućice su rekonstruirane u izvornom obliku prema nalazima s istog lokaliteta i nalaze se 2 km od središta Vinkovaca, uz obalu rijeke Bosut.

Oduševljenje lokacijama nije krio ni režiser Darko Drinovac: „Uvijek se veselim snimanju u Slavoniji. Na lokacijama Vinkovaca uspio sam pronaći sve što mi treba. Nije nas omela ni prokleta vrućina, ni prokleta prašina, ni prokleta gostoljubivost Slavonaca.“

Ipak, sve te prirodne ljepote, umješnost režisera, uspjela je zasjeniti glumica iz spota, manekenka Martina Stojanović kojoj je ovo prvo takvo snimanje.

Aktivno se bavim manekenstvom i članica sam agencije Talia models. Ovo mi je bilo prvo snimanje spota i jedno od najboljih iskustava koje sam stekla bavljenjem modelingom. Zahtijevalo je puno truda, ali su mi veliku podršku i olakšanje davali dečki iz banda, pogotovo Branko i Tomislav. Pokazali su se kao pravi kavaliri u odnosu prema meni! Naravno tu je i režiser Darko Drinovac koji me vodio kroz sve te oduševio profesionalnošću i karakterom“, oduševljeno komentira Martina.

Za styling Martine i benda porbinuo se Ivan Friščić, a za šminku je bila zadužena Ivana Ferenc iz salona Lidija.

Poetičnost i snaga ravnice u slikama redatelja Darka Drinovca, provučena kroz ljubavnu priču, dolazi na male ekrane već idući tjedan.

Do tada Slavonia Band pratite na njihovoj facebook stranici i na http://www.slavoniaband.hr/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije