Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAIVNO IM VJERUJU

Slavni i ne primijete kad im suradnici kradu milijune

Alanis Morissette
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/Pixsell
1/3
20.02.2017.
u 10:30

Menadžer alanis Morissete ukrao joj je gotovo pet milijuna dolara, a Sting nije ni primijetio da mu nedostaje skoro 10 milijuna

Bivši menadžer pjevačice Alanis Morissette priznao je da ju je pokrao za 4,8 milijuna dolara. Da ironija bude veća, Jonathan Todd Schwartz ustvrdio je kako je taj novac uložio u posao ilegalnog uzgajanja marihuane.

Schwartz je rekao kako je krao od kanadske pjevačice između 2010. i 2014. godine, a novac koristio za privatne potrebe, navodeći kako je izvlačio gotovinu u malim iznosima pravdajući to osobnim troškovima.

Stotine financijskih transfera

Alanis ga je tužila prošle godine na Vrhovnom sudu u Los Angelesu, nakon što je njezin novi poslovni menadžer otkrio 116 novčanih transfera s njezina računa na Schwartzov. Njega čekaju 23 godine zatvora bude li proglašen krivim, iako je olakotna okolnost što je sve priznao, za što bi mogao dobiti kaznu od četiri do šest godina zatvora.

Ona je samo jedna u nizu slavnih i bogatih koja je svoje financije povjerila u ruke prevaranata.

Glumac Ben Stiller zamolio je financijskog savjetnika Danu Giacchetta da se brine o njegovim financijama. Nije razmišljao da bi nešto moglo poći po zlu, jer čovjek je vodio financije i Leonardu DiCapriju, Benu Afflecku, Mattu Damonu i Cameron Diaz. Bio je neka vrsta financijskog celebrityja. Bio je vrlo šarmantan, priređivao je fantastične zabave u svom stanu na njujorškom Manhattanu i devedesetih godina družio se s mladim zvijezdama kao što su Kate Moss i Johnny Depp.

Hedonizam mu je bilo drugo ime i njegov je luksuzni loft uvijek bio pun manekenki, rokera, glumaca, umjetnika, prostitutki, droge i šampanjca. Sve se srušilo 1999., kad je otkriveno da je klijentima otuđio između pet i 10 milijuna dolara koje je investirao u razne stvari koje su propale.

I ne samo to, primjerice, potrošio je 100 tisuća dolara na avionske karte, 55 tisuća na račune u restoranima i osam tisuća na letove helikopterom. Završio je u zatvoru na četiri godine, a izišao nakon dvije. Ben Stiller bio je jedan od rijetkih koji je javno rekao da je ostao “kratak” za 250 tisuća dolara.

Glumac Kiefer Sutherland u TV seriji “24 sata” opaki je policajac koji spašava svijet, ali u stvarnom životu povjerovao je Michaelu Wayne Carru koji ga je nagovorio da uloži 869 tisuća dolara u posao sa stokom. Carr je trebao kupiti stoku u Meksiku i prodati je u SAD-u uz golem profit. Nakon što su dolari uloženi, stoka, naravno, nikada nije kupljena.

Zvijezda filmova “Kill Bill”, Uma Thurman, ispala je naivna kad je povjerovala računovođi Kennethu Starru koji je bio popularan među zvijezdama i njegove su usluge koristili Lauren Bacall, Al Pacino, Natalie Portman, Martin Scorsese, Wesley Snipes i Sylvester Stallone. U svibnju 2010. Starr je proglašen krivim po 23 točke optužnice, uključujući razne prevare i pranje novca. Osuđen je na sedam i pol godina zatvora. Sudski proces između njega i Ume još traje s obzirom na to da ju je oštetio za 2,4 milijuna dolara koji joj još nisu vraćeni.

Tužio, pa dodatno platio

Megapopularni Sting izgubio je zapanjujućih 9,8 milijuna dolara jer nije primijetio da ga njegov financijski savjetnik Keith Moore pokrada 15 godina. Uzimao je novac sa stotine Stingovih računa i ulagao u razne poslove.

Elton John poznat je po tome da ekstravagantno troši, ali svejedno je šokantna vijest da je izgubio čak 29 milijuna dolara zbog lošeg financijskog vođenja. Tužio je svoju agenciju Andrew Haydon and Pricewaterhouse Coopers, ali je zbog nedostatka dokaza slučaj odbačen. Da stvar bude gora, Elton je još morao platiti 10 milijuna dolara sudskih troškova.

>>Alanis Morissette u novoj verziji megahita Ironic pjeva o Facebooku, Uberu...

>>Sting se vraća u pulsku Arenu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije