Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na Tošu

Maratonci krenuli na 1.000 km dug put u čast makedonskog slavuja

maratonci za tošu
Foto: Radio Nova Gradiška
13.10.2015.
u 18:45

Na tisuću kilometara dug put do pjevačeva rodnog Kruševa, u 6 sati i 15 minuta, točno u vrijeme Tošine pogibije na autocesti, krenula je skupina njegovih prijatelja, fanova i profesionalnih atletičara.

Petnaestak hrabrih trkača okupilo se jutros (utorak) na startu 8. memorijalnog ultramaratona posvećenog makedonskom slavuju Toši Proeskom u Novoj Gradiški.

Mještani ovog zapadnoslavonskog gradića još jednom su se prisjetili velikog glazbenika. Na tisuću kilometara dug put do pjevačeva rodnog Kruševa, u 6 sati i 15 minuta, točno u vrijeme Tošine pogibije na autocesti, krenula je skupina njegovih prijatelja, fanova i profesionalnih atletičara.

Prethodno su kod spomenika Toši Proeskom ispred novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole položili vijence i zapalili svijeće.

- Tragična smrt pjevača povezala je dvije države, Makedoniju i Hrvatsku - kazala je dogradonačelnica Nove Gradiške Ljiljana Lukačević, najavivši odlazak izaslanstva grada i novogradiških rukometnih veterana u Makedoniju. Na svoj cilj maratonci će stići će u petak, 16. listopada, na dan Tošine pogibije. I ovom prilikom pokazalo se kako je balkanski slavuj, i osam godina nakon smrti, itekako živ i prisutan u srcima publike.

>>Rano jutros uz položene vijence i zapaljene svijeće u spomen na Tošu Proeskog krenuo maraton iz Nove Gradiške prema Kruševu

>>Pred nama osma obljetnica otkako nas je napustio Toše Proeski

Komentara 1

Avatar tnin
tnin
14:59 14.10.2015.

Utrka podupiratelja lika i djela Toše će zacjelo pridonjeti populariziranju njegove glazbe od koje sad imaju koristi jedino njegovi menadžeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije