Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alkarski dvori

Atraktivnim koncertom Ana Rucner oduševila Sinjane

alkarski ponos
Foto: Promo foto
1/22
27.07.2015.
u 12:52

U uzavreloj atmosferi koncerta koji je izazvao veliki interes prisutnih, Ana je predstavila videospotove koji prikazuju razne krajeve Hrvatske kao i tradicionalne pjesme i plesove

Sinoć je u Alkarskim dvorima Ana Rucner održala atraktivan koncert World&Croatian beauties kojim je oduševila više od 600 posjetitelja iz Sinja i okolice.

U uzavreloj atmosferi koncerta koji je izazvao veliki interes prisutnih, Ana je predstavila videospotove koji prikazuju razne krajeve Hrvatske kao i tradicionalne pjesme i plesove poput dubrovačkog Linđa, slavonskog Drmeša i mnogih drugih. Koncert su posjetili predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić, alkarski vojvoda, mr. Ante Vučić, članovi Upravnog, Nadzornog odbora i Časnog suda te obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac.

Na koncertu je premijerno predstavljen i turističko promotivni spot Alkarski ponos, snimljen u lipnju ove godine na atraktivnim sinjskim lokacijama kao što su sinjski aerodrom, sinjska tvrđava, Alkarski dvori, Stari grad, mlinica Milardovići, hipodrom i alkarsko trkalište. Uz redatelja Darka Drinovca, spot su producirali Ana Rucner i Vlado Kalember. Za skladbu su korištena djela najpoznatijih hrvatskih autora, Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Mojmira Čačije, u orkestraciji Thomasa Buritcha, koja se izvode uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

U spotu koji će, vjerujemo, privući veliku pozornost kako domaće tako i inozemne publike te uskoro krenuti u svijet i predstavljati atraktivan promotivni sadržaj Sinja, sudjelovali su i akademski zbor Ivan Goran Kovačić, KUD Glavice iz Sinja, Zagrebačka filharmonija, kao i klapa Sinj, a posebnu vrijednost spota čine alkari na konjima i alkarski momci odjeveni u alkarske odore. Naručitelj spota jest Viteško alkarsko društvo Sinj.

Foto: Promo foto

Dr. Ivan Nasić iz Viteškog alkarskog društva istaknuo je kako su željeli napraviti projekt koji će se proširiti izvan granica Hrvatske i u razgovoru s Anom Rucner došli su do ideje da se snimi spot na tragu njezinih glamuroznih promotivnih i često nagrađivanih spotova.

Prema riječima redatelja Darka Drinovca u spotu nema klasične naracije, sve što će biti zastupljeno slikom prati prije svega glazbu i pojavljivanje različitih izvođača koji su pridonijeli ovoj vrlo kompleksnoj kompoziciji – od guslara pa do klape. Ana Rucner glavna je solistica koja nosi pjesmu i spaja različitost kompozicija klasične glazbe. Svi zajedno stvaraju glazbenu fuziju koja je popraćena slikom i ukomponirana među sinjske alkare na prepoznatljivim lokacijama Cetinske krajine. Glavni pokretač u ovom spotu je spoj snage glazbe i viteške igre.

Govoreći o ideji za produkciju spota Ana Rucner spomenula je kako je prije četiri godine njezina prijateljica Mihaela Žanko, koja živi u Sinju, gledala njezin nastup uz videoprojekcije s hrvatskim prirodnim ljepotama i njima se oduševila. Predložila je Ani da napravi nešto slično i za njezin Sinj. Osmislila je idejni koncept i predložila ga prije godinu dana Alkarskom društvu, na čelu sa Stipom Jukićem i Ivanom Nasićem i pokazali su interes. Velika joj je čast raditi na ovom projektu jer jako voli Sinj i jer je poput mnogih drugih fascinirana glasovitim alkarima i Sinjskom alkom.

>>300 godina Sinjske alke: Alkari i Ana Rucner u Sinju snimili spot

>>Ana Rucner koncertom pozdravila izlazak prvog ljetnog sunca

Komentara 4

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
15:02 27.07.2015.

ona meni bolje gudi nego 2cheloos

Avatar Juki
Juki
08:54 29.07.2015.

Svirka na razini 5 razreda osnovne glazbene škole.

ZA
zambezi
09:37 29.07.2015.

Od kad se pojavila na sceni isti scenski nastupi ,a i melodije se bas ne mijenjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije