Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. Dani Dioklecijana

Severina: Ponosna sam i velika mi je čast i zadovoljstvo biti carica

Split: Severina će na manifestaciji Dani Dioklecijana utjeloviti caricu Prisku AGENCIJA
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/10
29.07.2016.
u 18:05

Program će se održavati u Muzeju grada Splita, Teniskom klubu Split, na Rivi, Peristilu, Pjaci, u Podrumima i na Antičkom sajmu na Rivi, kazala je Marijana Pivalica iz gradske Turističke zajednice

Ovogodišnji, 12. po redu "Dani Dioklecijana" održat će se od 2. do 4. rujna, a ulogu carice Priske dobila je i prihvatila pjevačica Severina, koja je rekla u petak da je zbog toga ponosna i da će joj to biti velika čast.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen program Dana Dioklecijana, Severina je rekla da prati tu manifestaciju godinama i da se uvijek potajno nadala da će jednom biti carica. "Ponosna sam i velika mi je čast i zadovoljstvo biti carica", kazala je.

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić rekla je kako su tu manifestaciju ove godine s kolovoza prebacili na rujan da bi gostima koji u Split dolaze poslije glavne sezone pružili zabavan sadržaj.  

Program će se održavati u Muzeju grada Splita, Teniskom klubu Split, na Rivi, Peristilu, Pjaci, u Podrumima i na Antičkom sajmu na Rivi, kazala je Marijana Pivalica iz gradske Turističke zajednice.

Počet će u petak, 2. rujna, ujutro predavanjem na temu "Turističke valorizacije rimske spomeničke baštine", poslijepodne se otvara međunarodni teniski turnir parova, na Pjaci se nastavlja dječjim igrokazom.  

U večernjim satima ispred Podruma postrojit će se povorka s kočijom, u kojoj će biti Severina i car Dioklecijan kojeg i ove godine utjelovljuje glumac Robert Kurbaša.

Povorka će proći Rivom i Marmontovom do Zlatnih vrata. Na Peristilu će se u 20 sati prezentirati rimska hrana, potom će "Dani Dioklecijana" biti svečano otvoreni i slijedi glazbeno-scenski nastup benda Sunnysidersa i njihova gosta Fon Biskicha.

U subotu je predviđen nastup plesnih skupina na Rivi, bogat dječji program na Peristilu te Antički sajam na Rivi.

U nedjelju, 4. rujna, na Rivi će se održati glazbeni program, na Peristilu Carska modna revija "Putovanje toge kroz stoljeća", a na Pjaci program za djecu "Teatar cara Dioklecijana". Dani Dioklecijana završavaju uručivanjem nagrada pobjednicima turnira "Dioklecijanov kup" navečer u Teniskom klubu Split.

>> Hit luftić koji svi žele isprobati! Obožavaju ih bračni par Cetinski i Joksimović, Severina...

Komentara 17

AS
atilla sb 1986
18:52 29.07.2016.

mrs!

Avatar Maggy1103
Maggy1103
21:13 29.07.2016.

dakle sad je carica...trotoara

DU
Deleted user
20:59 29.07.2016.

split bi trebal biti ponosan sa severinom , ali ringlšpil se vrti prebrzo tak da uz seku aleksić severina ne upada u oči , samo se pitam kome tko su slijepci ,.....? ? ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije