Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojile žiri i publiku nastupom u "X Factor Adria"

Sestre iz Osijeka : Pjesma i smijeh u našoj se kući čuju svaki dan

sestre
Foto: Privatni album
1/3
21.04.2015.
u 21:15

uskladile glasove Sestre vježbaju u kuhinji, kupaonici, gdje god stignu. Jedna samo pusti glas, a ostale se ubace

Kada su kao djevojčice trčkarale i pjevale po kući, nije im padalo na pamet da se udruže. Natjecale su se jedna protiv druge. Da je tako ostalo, bilo bi to, slažu se one danas, prava šteta.

Sestre Sabina (23), Katarina (22) i Paulina (17) Kolgjeraj iz Osijeka osvojile su žiri i publiku u RTL-ovu showu "X Factor Adria". Svoj su trio nazvale "4 hearts".

Najbolje prijateljice

Nedostajala im je, naime, sestra Liridona (20) koja je bila bolesna. Uskladile su glasove i svojom verzijom pjesme „Believe" oduševile žiri. – Ne postoji ništa kao sestrinska harmonija. Ja barem to dobro znam – pohvalila ih je Aleksandra Kovač, a zatim su s četiri "da" prošle u daljnje natjecanje. – Znamo se posvađati, ali najbolje smo prijateljice i razgovaramo baš o svemu, "pokrivamo" se i pomažemo – kaže najmlađa Paulina.

Četiri su sestre prvi put skupa stale na pozornicu kad je Paulina imala tek pet godina. Zapjevale su u crkvenom zboru, na Liridoninoj prvoj pričesti. – Rodila se tada ideja da pjevamo zajedno. I tako je počelo – nastavlja Sabina. Brusile su talent u školskim zborovima, da bi se kasnije Sabina i Paulina okupile u akustičnom bendu, a potom i rokerskom Firescreem. Glasove "uštimavaju" gdje god stignu, od kuhinje do kupaonice.

– Jedna samo pusti glas, ostale se ubace. Vježbamo gdje god stignemo, samo pjevamo pa se onda jedna ubaci. Nije baš da puno vježbamo, jednostavno nađemo tu tercu – opisuje Paulina, kojoj su glazbeni uzor Foo Fightersi. Ona se školuje za fotografa, Sabina kruh zarađuje konobareći u legendarnom osječkom rock klubu Cadillac, Katarina prodaje kozmetiku.

Trema zaustavlja dah

– A Liridona se udala i odselila u Donji Miholjac pa zbog obveza propušta i nastavak X-Factora – dodaje Paulina. Već imaju iskustvo iz sličnog TV showa 2009., gdje su dogurale do polufinala, no trema im je i ovaj put, priznaju, zaustavljala dah.

– Katarina je najveći paničar, Paulina zna biti smirena, ali ja sam ta koja mora smiriti strasti kako bismo se pribrale – smješka se Sabina. Najgore je prije nastupa, a kasnije se povežu s publikom i prepuste pjesmi. – Laknulo mi je tek kad smo otpjevale svoje. Prvi nam je dojam bio da nismo dale sve od sebe, ali ispalo je dobro – govori Paulina.

Za sebe ove Osječanke kažu da su ponajprije rokerice. – Slušam starije rock bandove, poput Whitesnakea – domeće Sabina. Uče svirati i gitaru, a pripremaju se i za povratak oba svoja benda.

– Bilo je nesuglasica pa smo se razišli, ali odlučili smo pokušati ponovno – najavljuje Paulina. U Firescreemu ih je sviralo šestero. Baš zato, kako bi sve tri mogle zajedno pjevati, oživit će, planiraju, i akustični bend. Talent su naslijedile od mame Bore i tate Frane koji se nikad nisu profesionalno bavili pjevanjem, no njihove kćeri žele poći upravo tim putem. Ako im ne uspije kod kuće, spremne su jednog dana sreću potražiti izvan granica Lijepe Naše, otići živjeti u inozemstvo. A jednako kao što im je srce puno u obitelji, tako je i kad je u pitanju pomaganje drugima pa u slobodno vrijeme volontiraju u Crvenom križu.

– To iskustvo je nešto najbolje što nam se dogodilo. Pomažemo svojim vršnjacima da se maknu od alkohola, droge i lošeg društva i da kvalitetno provode slobodno vrijeme – zaključuju.

>>Magdalena Bogić (16) oduševila žiri X Factora: To tražimo!

>>Pogledajte čime je kandidat 'X Factora' oduševio Olivera Dragojevića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije