Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimit će film o djedu

Saša Broz: Tito je volio operu, a operne pjevačice voljele su njega

Saša Broz
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/8
29.01.2014.
u 09:44

Kazališna redateljica Saša Broz, unuka Josipa Broza Tita, najavila je da je namjerava snimiti film o svom djedu

Kazališna redateljica Saša Broz, unuka Josipa Broza Tita, najavila je da je namjerava snimiti film o svom djedu.

– Istina je da mi se rodila ideja o snimanju filma o djedu. Iako je još samo na razini želje, vjerujem da će jednom postati realnost. Bio bi to film o odnosu koji sam imala s djedom, "moj obračun s djetinjstvom" – rekla je Saša Broz u intervjuu za DalmacijaNews.

Od prošle godine Saša je umjetnička ravnateljica riječke Opere, a potvrdila je da je i Tito volio operu.

– Istina, on je volio operu, a operne su pjevačice voljele njega, haha – otkrila je.

Priznaje da je, unatoč želji da je se priznaje samo zbog njezina rada, zbog svog prezimena dobila puno više medijskog prostora.

>>Saša Broz: 'Moga djeda izmislio je narod da zafrknemo CIA-u'

– Svi su nečiji unuci i unuke, to shvaćam kao neminovnu činjenicu. Malo je manje interesantno kad svakodnevno surfaš po portalima ili čitaš novine, pa nema zapravo medija koji se na neki način ne bavi mojim prezimenom. Želim da se mene doživljava prvenstveno kroz moj rad, a ne kroz moje porijeklo. S druge strane, bila bih licemjerna kad bih rekla da nisam dobila puno više medijskog prostora zbog svog prezimena. Pokušavam, zapravo, pametno balansirati s time – kaže Broz dodavši da je sretna što je imala priliku upoznati djeda na način kakvog ga drugi nisu imali priliku vidjeti.

– Imam pravo reći da je bio beskrajno drag, duhovit, šarmantan i tolerantan, djed kakvog samo možeš poželjeti – zaključuje redateljica.

Komentara 11

SP
Spezispezi
10:39 29.01.2014.

Za ovo treba posebna rubrika: Vijesti is pakla!

TR
Trempetich
10:57 29.01.2014.

Volio je operu zbog prestiža....kao i Brijune... Pravi komunist.

Avatar dovidovic
dovidovic
13:57 29.01.2014.

Jedan od najvećih zločinaca iz povijesti Hrvata bio je Tito. Nadam se da taj detalj neće promaknuti uvaženim režiserima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije