Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski čovjek

Rafael Dropulić Rafo o životu u vjeri: Mislio sam da ću umrijeti nesretan

rafo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.09.2015.
u 16:01

Prijelomnim trenutkom u svom životu ocijenio je trenutak kada je počeo živjeti s Nikolom Družijanićem, prijateljem iz studentskog doma

Rafael Dropulić Rafo javnosti je poznat po glazbenoj karijeri i hitu "Ja sam Rafo". Nakon glazbene karijere okrenuo se Bogu, obitelji, a radi i kao viši stručni referent u Odjelu za turizam.

Uskoro će ga se moći gledati i na Laudato televiziji u emisiji "Blagoslovljen budi". U povodu toga, dao je intervju za Laudato.hr. Prijelomnim trenutkom u svom životu ocijenio je trenutak kada je počeo živjeti s Nikolom Družijanićem, prijateljem iz studentskog doma. – Bavili smo se rock glazbom, svirali u istim bendovima, izlazili, družili se i živjeli studentski život punim plućima. No, za razliku od većine, iako „lud“ i otkačen, Nikola se svaku večer molio prije spavanja, čitao katoličku literaturu i razne molitvene knjižice te svaku nedjelju išao na svetu misu. Kakva kombinacija! Nikad mi nije bio jasan. Joj, kad se sjetim svega lako se razbrbljam pa ću sad malo skratiti priču.

Uglavnom, Nikola mi je počeo svaku večer prije spavanja pričati razne anegdote iz života katoličkih svetaca, pa razne priče o ukazanjima i porukama koje je Bog davao raznim vidjelicama i slično. Sve me to jako zanimalo pa sam ga stalno ispitivao, a on mi je neumorno i s radošću pričao – priča Rafo. Nakon toga otišao je u Međugorje na seminar šutnje, posta i molitve. Najveći poticaj da krene drukčijim putem bila mu je Isusova ljubav. – Mislio sam da ću umrijeti nesretan, a na kraju se pojavi frajer (Isus) koji mi kaže da me voli iako sam glup kao točak, te da prestanem gubiti vrijeme na ispraznosti jer on ima rješenje za sve. Tada je moja jedina preokupacija bila saznati što Bog želi od mene – dodao je Rafo. Otkrio je i čime se bavi danas, kao glava svoje obitelji.

– Danas radim kao viši stručni referent u Odjelu za turizam i sretan sam da mogu pridonositi našem kućanstvu i biti hranitelj. To je ono što određuje muškarca i ako nije u mogućnosti ispuniti tu ulogu može postati nezadovoljan. Mislim da muškarac u obitelji ima ulogu analognu onoj kakvu ima Isus u Crkvi. On je vodi, čuva i hrani fizički i duhovno. Muškarac se brine za materijalno dobro obitelji, ali ne smije zaboraviti i duhovnu komponentu. On je u obitelji na neki način i duhovni voditelj – smatra Dropulić. S ljudima iz glazbenog svijeta viđa se rijetko. Naime, izgubio je kontakt, a i zagrebačka gužva ne daje mu dovoljno vremena da se posveti svima kojima bi htio. Prioritet su mu, usto, obitelj i najbliži prijatelji. Popularnost, kakvu je nekad imao, danas naziva gorko-slatkim davežom. Okrenuo se danas drukčijim životnim vrijednostima i sretan je. Što je još Rafo rekao u intervjuu, možete pročitati na ovom linku.

>>Rafael Dropulić radi na albumu, ali i na potomcima

>>Rafo se oženio Marinom Sušom pred 400 uzvanika

Komentara 16

BM
bosanska.majka
16:56 24.09.2015.

Bravo momčino, slobodno svjedoči svoju vjeru i ljubav ...

JU
Jure7
21:42 24.09.2015.

Pronasao je smisao zivota :-)

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:08 24.09.2015.

Večina Hrvata ne misli nego je uvjerena da će umrijeti nesretno. Sve je to normalno kod nas prijatelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije