Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriptične poruke

Radiohead nestao: Službene stranice prazne, fanovi primili misteriozne letke

Thom Yorke, pjevač Radioheada
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
1/4
02.05.2016.
u 11:20

Nagađa se da bi razlog "nestanka" mogla biti najava njihova očekivanog devetog albuma, čije ime i datum izlaska nisu poznati

Engleski bend Radiohead nestao je s interneta. Barem sudeći prema svim izbrisanim objavama s njihove službene stranice te društvenih mreža Facebook i TwitterSve objave obrisao je i pjevač benda Thom Yorke.

Nagađa se da bi razlog "nestanka" mogla biti najava njihova očekivanog devetog albuma, čije ime i datum izlaska nisu poznati. Govorilo se da u prodaju dolazi sredinom godine.

Neki od fanova u subotu su zaprimili i misteriozne letke, uz reljefni logo benda, a na njima je pisalo: "Sing a song of sixpence that goes: 'Burn the Witch, We Know Where You Live'''.

 

Izraz 'Burn the Witch' odnosi se na neobjavljenu pjesmu grupe, snimljenu prije 13 godina. Obožavatelju sumnjaju da je riječ o nazivu devetog albuma.

 

Izdavanje nenajavljenih albuma

Moguće je da se Radiohead odlučio na nešto inovativniji način promocije i skretanja pozornosti na ime benda, kako bi lakše prodali album.

Iako, slične ideje nisu novost. Glazbenica Beyoncé, svoj istoimeni album iz 2013., kao i aktualni 'Lemonade' izdala je nenajavljeno. Ovakav potez pokazao se uspješnim, a porasla je i prodaja albuma zbog znatiželjnih fanova koji su novi proizvod dobili doslovno preko noći.

 

Posljednji album benda 'The King of Limbs' izašao je 2011. godine, a nova turneja trebala bi početi već krajem svibnja.

>> Moderni balet uz glazbu benda Radiohead osvojio Zagreb i oduševio publiku!

>> Radiohead objavio svoju odbijenu pjesmu za James Bond serijal. Poslušajte!

Komentara 1

LI
liliZG
11:36 02.05.2016.

marketinški trikovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije