Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo natjecanje ove vrste

Prva Miss Trans Izraela rijetki pokazatelj tolerancije

Miss Trans Izraela 2016.
Foto: Reuters
1/9
28.05.2016.
u 09:25

Za razliku od drugih država Srednjeg Istoka, Izrael ima liberalne zakone o spolnom identitetu, a otvoreno gay i transrodne osobe najnormalnije služe obavezni vojni rok.

Prvo natjecanje u ljepoti transrodnih osoba, na kojem je u petak pobjedila arapska kršćanka, na jednom je mjestu okupio natjecatelje svih vjera u Svetoj zemlji, na neuobičajenom i rijetkom skupu suživota i tolerancije.

U onome što su organizatori nazvali "etničkim mozaikom", dvanaest osoba natjecalo se za Miss Trans Izraela 2016. Među njima je bila židovska slastičarka iz ortodoksne obitelji, muslimanska trbušna plesačica iz Tel Aviva i balerina kršćanka iz Jeruzalema.

Pobjedu je odnijela kršćanka Taleen Abu Hanna koja će Izrael predstavljati na međunarodnom natjecanju Miss Trans Star International u rujnu u Barceloni.

Foto: REUTERS

"Naša zemlja zaslužuje bolje", rekla je Abu Hanna (21). "Naša zemlja omogućila je meni, kršćanki iz Nazareta, da okončam rat između svog tijela i duše. Dakle, donijela je mir meni, naša zemlja je zemlja mira", dodala je.

Za razliku od drugih država Srednjeg Istoka, Izrael ima liberalne zakone o spolnom identitetu, a otvoreno gay i transrodne osobe najnormalnije služe obavezni vojni rok. No, često su suočene s neprijateljstvom vjerskih konzervativaca iz židovske većine te muslimanske i kršćanske manjine.

Foto: REUTERS

Muslimanska Carolin Khoury nada se da će natjecanje održano u petak "poslati poruku arapskim zajednicama u Izraelu i šire da prihvate druge i drugačije". "Unatoč svim teškoćama, slijedila sam svoj san i evo me ovdje. Ovo natjecanje nekim će ljudima otvoriti vrata", dodala je.

>> Ovo je prvih pet finalistica izbora za Miss Hrvatske 2016.

Komentara 6

FR
frend1
13:42 28.05.2016.

Bože sačuvaj...

Avatar Trpimir
Trpimir
14:33 28.05.2016.

Steta da i prema Palestincima nisu tako jel "tolerantni".. Zemlja u kojoj vlada apartheid je bas onak primjer svima, posebice "nama" po pitanju "tolerancije".. Tu se vise radi o totalnom obozavanju svega zlog i perverznog u cilju destabilizacije i korupcijee drustva i covjeka, mos mislit "tolerancije" u ej!! Izraelu!!!.. Zemlji gdje je SVATKO obavezan sluziti TRI godine vojnog roka i u kojoj se ne mozes vjencati ako nisi Zidov!!! I gdje za jednu izgovorenu rijec kritike dobivas dozivotnu zabranu ulaska u zemlju, bas su primjer sto znaci "tolerancija"..

DU
Deleted user
15:53 28.05.2016.

Izrael i Tolerancija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije