Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji ispraćaj

'Odlazi Kemo svom Sarajevu ostavljajući da grijemo dušu njegovim stihovima'

ispraćaj kemala montena
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/38
26.01.2015.
u 15:45

Zagrebački Mirogoj vrvio je poznatim licima koja su na vječni počinak ispratila legendarnog glazbenika Kemala Montena

Taktovima omiljene mu pjesme "Time to say goodbye" tugujuća rodbina, brojni prijatelji i poznanici, zapravo svatko koga je Kemo barem dotaknuo tijekom života, ispratili su na zagrebačkom Mirogoju vrsnog glazbenika i kantautora Kemala Montena.

– Odlazi Kemo svom Sarajevu ostavljajući da grijemo dušu njegovim stihovima – kazao je o pokojnom prijatelju Siniša Škarica pa zastao kako bi obrisao suze i dodao: – Opraštamo se s njim na njegovu posljednjem ovozemaljskom putovanju, dragi naš Kemica... Škarica je Montena nazvao i velemajstorom sjetnog akorda pa se prisjetio njihova prijateljstva dugog 44 godine, ali i druženja s Arsenom i Gabi Novak, koji su također ponosno stajali, s tugom u očima i u tišini, uz odar glazbenika.

Na Mirogoj su prijatelja došli pozdraviti i Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Dino i Viktorija Rađa, Novi fosili, Rajko Dujmić, Rade Šerbedžija, Siniša Škarica, Boris Novković, Ivica Propadalo i pjevačica Lea Mijatović iz Teške industrije, Aki Rahimovski, Sandi Cenov, Miro Ungar i mnogi drugi. Od omiljenog Sarajlije došli su se oprostiti i predsjednik Ivo Josipović i zagrebački gradonačelnik Milan BandićIz Zadra je u Zagreb stigao Mladen Grdović koji je samo kratko komentirao: – Još sam jako tužan, bili smo prijatelji 35 godina. Kemo je bio duša od čovjeka. S puno ponosa i tuge stajao sam uz njegov lijes... – Nema čovjeka koji nije volio Kemu i bio dobar s njim – kazao je vidno potreseni Vlado Kalember, a suze nije skrivao ni Rade Šerbedžija koji je Kemala ispratio recitacijom, jedva govoreći od tuge.

Natmurilo se, ispraćajući Kemu, i nebo iznad Zagreba, a mnogi od onih koji su ga došli ispratiti nisu skrivali suzu u očima dok je prema Sarajevu krenuo uz stihove 'Svi koji su otišli iz života moga u pjesmama mojim vječno će da žive' iz njegove vlastite pjesme 'Hvala svima'. 

Komemoracija za Montena održat će se u srijedu 28. siječnja u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb će biti istoga dana u 14:30 sati na sarajevskom groblju Bare. Kemalovi prijatelji Halid Bešlić i Ivica Šarić nastojali su da mjesto Montenove grobnice bude u blizini njegovih prijatelja Davorina Popovića i Mirze Delibašića, no navodno su sva mjesta zauzeta pa će o Keminu počivalištu odlučiti njegova obitelj.

Nesretni glazbenik iznenada je preminuo od sepse prošle srijede u zagrebačkoj bolnici Rebro u 67. godini života. Vijest o njegovoj smrti glazbenike je zavila u crno.

>>Kemal Monteno bit će sahranjen u Sarajevu, u Zagrebu u ponedjeljak posljednji ispraćaj

>> Hrvatska je pomogla Montenu kada je trebala

Komentara 22

SW
swic
16:06 26.01.2015.

Zbogom legendo .

DM
drug marin
10:12 27.01.2015.

Odlazi svom Sarajevu kad ce ostali udeljenici u svoju otadzbinu Chelsea i ostali

Avatar De.facto.de.jure
De.facto.de.jure
23:09 26.01.2015.

Sad ce pjevat sa Demis Roussosom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije