Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 75. godini

Preminuo Maurice White, osnivač grupe Earth, Wind & Fire

maurice white
Foto: Screenshot
05.02.2016.
u 09:03

Maurice White bolovao je od Parkinsonove bolesti više od 24 godine. Njegovo stanje pogoršalo se proteklih nekoliko mjeseci

Osnivač funk-soul grupe Earth, Wind & Fire Maurice White preminuo je jučer u 75 godini života, piše Variety.

Poznati glazbenik preminuo je u snu u svom domu u Los Angelesu, a vijest o njegovoj smrti potvrdio je njegov brat Verdine. – Moj brat, heroj i najbolji prijatelj Maurice White napustio nas je u snu prošle noći. Dok je svijet izgubio još jednu glazbenu legendu, naša obitelj moli vas da poštujete privatnost u ovim teškim trenucima i tranziciji našeg života. Hvala vam svima na vašim molitvama – kazao je Verdine White za Associated Press. 

Od legendarnog pjevača na svom Twitteru oprostili su se i članovi benda. – Njegova svjetlost obasjava vas i mene – stoji u objavi. 

Maurice White bolovao je od Parkinsonove bolesti više od 24 godine. Njegovo stanje pogoršalo se proteklih nekoliko mjeseci. 

Bend Earth, Wind & Fire osnovan je 1969. godine u Chicagu, a poznat je po hitovima kao što su September, Boogie Wonderland, Shining Star i After the Love has Gone. Grupa je prodala više od 90 milijuna albuma diljem svijeta, a 2000 godine ušla je i u Rock and Roll kuću slavnih. U istoj ustanovi Whit je deset godina poslije priznat kao samostalni umjetnik.

Tijekom karijere surađivao je s mnogim zvijezdama kao što su The Emotions, Barbra Streisand i Neil Diamond. 

>>Legendarni glazbenik poginuo zabivši se Jaguarom u stup rasvjete

Komentara 2

Avatar George Bailey
George Bailey
11:50 05.02.2016.

Počivao u miru! Velika, velika grupa.

JI
jingo
11:33 05.02.2016.

After the Love has Gone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije