Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužan odlazak

Preminuo legendarni glumac Bud Spencer

Bud Spencer
Foto: Facebook
1/4
27.06.2016.
u 23:09

Slavni filmski snagator pravog imena Carlo Pedersoli proslavio se akcijskim komedijama sa svojim dugogodišnjim filmskim partnerom Terenceom Hillom

Legendarni talijanski glumac Bud Spencer preminuo je u 87.godini života. Vijest o smrti objavljena je na njegovoj službenoj Facebook stranici.

– S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da Bud leti na svoje posljednje putovanje – stoji u objavi ožalošćene obitelji.

Inače, slavni filmski snagator pravog imena Carlo Pedersoli proslavio se akcijskim komedijama sa svojim dugogodišnjim filmskim partnerom Terenceom Hillom s kojim je snimio više od 20 filmova. Neki od njih su "Bog oprašta... ja nikada", "Dva super policajca", "Par i nepar", "Krokodil i njegov nilski konj".

>>Preminuo Rade Spitzmüller, najstariji hrvatski glumac

Komentara 28

ZE
zecco
23:49 27.06.2016.

Bud Spencer (pravim imenom: Carlo Pedersoli,) i Terrence Hill (pravim imenom. Mario Girotti, otac Talijan, majka Njemica) rasturali su 79-ih i 80-ih godina po europskim kinima, sa svojim akcijskim komedijma u kojima su njih dvojica mlatili zloćke i mafijaše. Dvije velike super zvijezde u cijeloj Europi popularni, njihovi su filmovi punili kina, a i danas se njihovi filmovi po stotinu puta repriziraju na TV u svim državama Europe. Klinci i tinjedžeri su ih obožavali, cijele generacije odrastale su sa njima dvojicom,. Spencer i Hill su bili ono cool i postali su kultni, premlaćivali su sve kriminalce u svojim filmovima, ali ti filmovi nikad nisu bili brutalni i krvavi, već zabavni i smiješni. Inače Spencer (Pedersoli) je u mladosti bio mršav i vitak i nastupio je na OI čini mi se u Melbournu 1956. u plivanju za Italiju. Kolika je popularnost nih dvojica bila i dan danas, vidjelo se kada je Spencer prije 2 godine bio u Njemačkoj gdje je promovirao svoju knjigu autobiografiju. Stotine i stotine obožavatelja su došli da dobiju autogram i porazgovaraju sa njim. Inače je Spencer bio jako simpatičan i skroman čovjek, i vjeran, što je rijetkost u filmskom biznisu, bio je oženjem samo jednom, sa svojom ženom nekih 50 godina u braku.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:21 27.06.2016.

Strašan glumac!Odrasao sam sa njegovim filmovima!Pocivaj u miru!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
23:21 27.06.2016.

Eh, 70.- ih godina smo se veselili njegovim filmovima sa Terence Hillom. Počivao u miru božjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije