Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 82. godini života

Preminuo legendarni dizajner Oscar de la Renta

oscar de la renta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.10.2014.
u 07:52

Oscar de la Renta je 2006. godine obolio od raka, no uzrok njegove smrti nije otkriven još uvijek. Radio je do same smrti...

Preminuo je jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena. Oscar de la Renta preminuo je u 82. godini života, potvrdio je za ABC News u ponedjeljak član njegove obitelji.

Dizajner je 2006. godine obolio od raka, no uzrok njegove smrti nije otkriven još uvijek. Za International Business Times u lipnju prošle godine otkrio je o svojoj borbi s karcinomom: Trenutno sam potpuno čist. Jedine stvarnosti u životu su te da se rađate i umirete. Uvijek vjerujemo da ćemo živjeti zauvijek. Smrt nikada ne prihvaćamo. Nakon ovakvih upozorenja naučite cijeniti svaki dan. Oscar de la Renta omiljen je dizajner svjetskih dama od ranih šezdesetih kada je slavu stekao dizajnirajući za Jackie Kennedy.

Nedavno je dizajnirao i prekrasnu vjenčanicu za Amal Alamuddin, suprugu Georgea Clooneyja, a skoro da i nema glumice koja barem jednom nije prošetala neku od njegovih haljina na holivudskom crvenom tepihu. Prve dame SAD-a uvijek su ga nosile, pa ga je tako odjenula 1997. godine i Hillary Clinton kojoj je dizajnirao haljinu za inauguracijski bal. Oscar je rođen 1932. godine u Dominikanskoj Republici, a sa 18 godina odselio se u Madrid gdje je studirao slikarstvo. Njegov mentor bio je Cristobal Balenciaga, a nakon preseljenja u Pariz radio je za Lanvin.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

>>Oscar De La Renta - tako to radi stara dizajnerska garda

>>Pogledajte kako je izgledala proba vjenčanice u kojoj je Amal rekla da Clooneyu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije