Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni soul festival

Premijerno izdanje Bol Soul festivala u Hrvatskoj

Bol Soul festival
Foto: PR FOTO
1/5
12.10.2015.
u 09:09

Organizatori Ian Dewhirst i Carl Webster najavili da Bol pretvaraju u novo svjetsko središte soul glazbe

Međunarodni soul festival Bol Soul koji se po prvi puta održava u Bol na Braču, jučerašnjim je koncertom američke soul i jazz zvijezde Jarroda Lawsona, uz američku pjevačicu Tracy Hamlin i mladu Britanku Rose Vincent, oduševio brojne fanove soula koji će još do 14. listopada na više otvorenih i zatvorenih lokacija hotela Bluesun Elaphusa moći uživati u live soul glazbi, ali i plesnim ritmovima vrhunskih europskih soul DJ-eva.

Festival Bol Soul organiziraju veterani globalne soul scene, DJ-i i producenti Ian Dewhirst i Carl Webster, koji su odlučni u namjeri da Bol na Braču pretvore u top destinaciju za sve ljubitelje soul glazbe.  „Brojni renomirani soul festivali koji danas privlače na tisuće ljudi započeli su kao mali eventi, a danas privlače na tisuće ljudi. Garantiram vam da će Bol izrasti u novo središte svjetske soul scene“, ističe Dewhirst koji je radeći u EMI Recordsu lansirao brojne renomirane glazbenike kao što su Pet Shop Boys i Soft Cell, a Jarroda Lawsona smatra trenutno najvećim glazbenim otkrićem soul glazbe. Dewhurst i Webster iz Bola, tijekom svih festivalskih događanja, izvještavaju uživo i za svoju radijsku postaju Starpoint, koja već tradicionalno promovira nove glazbene talente soul glazbe.

Valja naglasiti i da su na Bol Soul pristigli i brojni fanovi soul glazbe iz Velike Britanije i Njemačke, a Jarrod Lawson će se zbog velikog zanimanja publike još jednom pred festivalskom publikom predstaviti u ponedjeljak, 12. listopada. Dok se ovogodišnje, prvo izdanje Bol Soula bliži kraju, Petar Krvarić, koproducent Bol Soula i marketingaš Sunce koncerna, potvrđuje da će zajedno s organizatorima festivala, Carlom Websterom i Ianom Dewhirstom s pripremama Bol Soula 2016 započeti odmah po završetku ovogodišnjeg festivala, a da zajednički očekuju da će ovaj zanimljiv festival nagodinu privući još veći broj poklonika ove vrste glazbe.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije