Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'5žena.com'

Mijenjaju muškarce kao čarape, 
a karijera im važnija od djece

rene
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/3
21.09.2014.
u 13:00

Nataša Janjić-Lokas, Nataša Dangubić, Daria Lorenci-Flatz, Nina Erak-Svrtan i Mia Anočić-Valentić zvijezde su komedije redatelja Renea Bitorajca čija je premijera 14. listopada u Vidri.

U zagrebačkom kazalištu Vidra zadnjih dana odjekuju smijeh i “ćakula” glumica Nine Erak-Svrtan, Nataše Janjić-Lokas, Nataše Dangubić, Darie Lorenci-Flatz i Mie Anočić-Valentić, a povod njihovu okupljanju je predstava “5žena.com” čija će premijera biti 14. listopada.

Vrh domaćeg glumišta

Režira je proslavljeni glumac, a dame se slažu i jednako redateljski talentiran, Rene Bitorajac. Riječ je o komediji s elementima stand-upa nastaloj prema uspješnom španjolskom tekstu Josea Miguela Contrerasa koja analizira muško-ženske odnose. Nina Erak-Svrtan igra ženu u srednjim godinama i u predstavi je majka Miji Anočić.

– Moja uloga je teška uloga žene, majke i domaćice. Sve svoje kolegice iz predstave iznimno cijenim jer ih smatram vrhom domaćeg glumišta – kaže Nina i otkriva da se rado druže i nakon proba.

– Često idemo jedne drugima na predstave, a poslije proba volimo se počastiti likerom od borovnice – kaže smijući se Nina. I Nataša Janjić-Lokas potvrđuje da je atmosfera na probama genijalna.

– Non-stop meljemo, prepričavamo što nam se dogodilo tako da - jadan Rene s nama! Mislim da će u ovoj predstavi upravo on najviše naučiti o ženama – kaže Nataša koja u predstavi igra Jelenu, zaposlenicu u marketingu koja muškarce mijenja kao čarape.

– Ma mijenja ih lako i opako. Prostudirala je muškarce i ima što reći o njima. Vjerujem da će svatko pronaći neku sličnost s likovima, a mi smo se već počele šaliti da ima situacija u predstavi koje odgovaraju našim životima. Mislim da nam dodijeljene uloge karakterno dosta odgovaraju – kaže Nataša kojoj je zasad najveći problem što u predstavi igra i Nataša Dangubić pa kada netko zazove njihovo ime, obje se okreću.

Zašto ostaje u lošem braku?

– Daria inzistira da Nataša Dangubić bude Nataša, a meni je dodijelila nadimak Janje koji kategorički i s gnušanjem odbijam – kaže smijući se Janjić-Lokas. Nataša Dangubić igra, kako opisuje, drčnu i britku ženu koja iz nepoznatog razloga ostaje u lošem braku. Na pitanje je li išta spoznala o muško-ženskim odnosima kroz scenarij predstave, odgovara:

– Ovo ljeto napunila sam 40 godina i malo je toga što ne znam o tom odnosu, ali uvijek dopuštam mogućnost iznenađenja.

Mia Anočić-Valentić pak veli da kroz lik Tee dosta uči o muškom svijetu.

– Ni Tea, kao ni ja, nema dečka. Uvijek je s njima na nekoj frendovskoj razini, samo što je malo naivnija od mene – kaže Mia. Dariji Lorenci-Flatz pripala je uloga 38-godišnje menadžerice Indire koja se zbog karijere još nije udala.

– Moj lik je glasnogovornica današnje generacije žena koje se previše brinu o karijeri, a djecu rađaju nakon 35. – opisuje Daria, ali sa svojim likom, barem u tom pogledu, nema previše sličnosti. Majka je petogodišnjih blizanaca Frana i Maka, a posao i majčinske brige uspijeva uskladiti zahvaljujući dadilji i pomoći supruga Emila.

>>Bračna sreća N. Janjić i J. Lokasa nije potrajala ni dvije godine

Komentara 3

RS
rsedlar2
10:07 22.09.2014.

Pa lakše je kupiti ajfon, nego li roditi dijete?. Pa lakše je voditi ker pod miškom nego brinutei se za dijete. Žene su postale sebične, ne žele rađati. Muškarci su postali sebični jer ne žele biti očevi. Roditeljstvo je odgovornost, ali i blagoslov. U Hrvatskoj se veliča kultura smrti, oholosti i sebičnosti. Jer peder je in, mijenati partner kao čarape je in, mlatiti praznu slamu je in. Nitko ne bi htio biti radišan, skroman, odgovoran. A tko će za 20-30 godina plaćati poreze, tko će puniti blagajnu iz koje se financiraju glumci, policajci, liječnici... Ajfoni, kerovi?

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:40 21.09.2014.

?

RO
rodjo123
09:54 22.09.2014.

Predstava bi trebala imati kontakt s realitetom, bez obzira što je komedija. Ne znam baš da ovih 5 "ljepotica" mijenjaju muškarce kao čarape.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije