Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zapalili vješticu'

Povratak Radioheada: Novi video govori o migrantskoj krizi

Novi spot Radioheada 'Burn the Witch'
Foto: Screenshot
1/9
05.05.2016.
u 13:30

Na letku koji su obožavatelji nedavno primili, pisalo je ''We know where you live'', što se odnosi na osjetne nesigurnosti i igre ''okrivljavanja'' koje vrše antimigrantski političari tijekom zabrinjavajućeg razdoblja u Europi

Nakon brisanja svakog traga na društvenim mrežama bend Radiohead izbacio je povratnički singl i video ''Burn the Witch''.

Obožavatelji su nedavno primili misteriozne letke sa spomenutim nazivom, a nakon brojnih nagađanja, potvrđeno je da je riječ o iščekivanoj novoj pjesmi grupe.

Tema: Migrantska kriza

Animirani video djelo je filmskog redatelja i animatora Virpi Kettua, koji kaže da se spot bavi migrantskom krizom u Europi. Radiohead se želio osvrnuti na negativnosti i rastuće optužbe upućene muslimanima.

Na letku je također pisalo ''We know where you live'', što se odnosi na osjetne nesigurnosti i igre ''okrivljavanja'' koje vrše antimigrantski političari tijekom zabrinjavajućeg razdoblja.

 

Metodom stop-animacije stvorili su selo animiranih likova koji si čine užasne stvari. Za realizaciju spota Kettuu i redatelju Chrisu Hopewellu trebalo je dva tjedna neiscrpnog rada. – Bilo je fizički nemoguće, nismo spavali dva tjedna – rekao je animator za Billboard.

Engleski rockeri nakon pet godina izdaju novi album. Dugogodišnji vizualni suradnik Radioheada, Stanley Donwood tvrdi da je LP ''umjetničko djelo'', ali da snimanje nije službeno okončano.

>> Radiohead nestao: Službene stranice prazne, fanovi primili misteriozne letke

Komentara 2

TE
texas
23:45 05.05.2016.

bolesno

Avatar Melankolija
Melankolija
07:25 06.05.2016.

Imamo i mi "vjestica" u skupim odjelima i jos skupljim automobilima. Interesantno, 1990 su isle na posao biciklima i zivjele u Zagrebu kao podstanari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije