Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Kedžo

Ponekad mi nedostaje staro lice, ali nakon operacije bolje se ljubim

21.04.2015., park Opatovina, Zagreb - Damir Kedzo, pjevac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
28.09.2016.
u 12:00

No, osim transformacija u showu, mladi pjevač prošao je lani i transformaciju zbog operacije čeljusti, za što se pripremao punih sedam godina, koja je uvelike izmijenila njegovu fizionomiju

Divim se ženama koje svakodnevno prolaze kroz proces šminkanja, meni je transformacija u ženu bila iznimno naporna – kaže pjevač Damir Kedžo (29), koji je u showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” probio led kao prvi muškarac koji se ove sezone transformirao u ženu, i to pop-zvijezdu Britney Spears.

Strah zbog promjene glasa

– Perika je otežavala situaciju što zbog činjenice da nisam navikao na tako dugu kosu, što zbog koreografije. Lateks mi nije bio problem, osim činjenice da sam izgledao kao kulen – duhovito je komentirao Omišljanin dodavši da dolazi iz kraja u kojem su maškare i karnevali popularni pa mu je show izgledao kao tipičan vikend u veljači. 
Za sljedeću emisiju dobio je ulogu pjevača Petra Graše, što mu je velik izazov zbog njegova specifičnog vokala i fraziranja.

No, osim transformacija u showu, mladi pjevač prošao je lani i transformaciju zbog operacije čeljusti, za što se pripremao punih sedam godina, koja je uvelike izmijenila njegovu fizionomiju.


– Za operaciju sam se odlučio na savjet kirurga nakon gubitka dva zuba zbog progenije. Razmišljao sam o operaciji i prije, no kako mi estetika nije bila primarni razlog, nisam ni otišao na pregled. Bojao sam se i moguće promjene glasa, no kako sam htio zadržati sve zube, ipak sam otišao i nisam zažalio ni sekunde. Izgovor mi je postao bolji, napokon sam mogao normalno jesti, a i glas mi je ostao isti.

Ponekad mi nedostaje staro lice, ali nikada nisam mislio da mi izgled jest i treba biti adut. Uvijek sam u prvi plan stavljao glas, ono što radim i što mogu ponuditi. Reakcije najbližih bile su odlične – iskreno će Kedžo, koji je u šali izjavio i da se sada, nakon operacije, bolje ljubi, no neka ipak o tome, dodao je, sudi druga strana.


A kada je o ljubavi riječ, kazalište je sigurno jedna od Kedžinih ljubavi jer prva uloga u mjuziklu “Crna kuća” donijela mu je Nagradu hrvatskog glumišta.


– To je moja najveća životna škola. Sve što znam o pozornici naučio sam u kazalištu i rad na mjuziklima jedno mi je od najljepših iskustava u životu. Znate što, tada sam bio u situaciji da nisam znao što dalje i htio sam odustati od svega te naći “normalan” posao. Baš u tom trenutku dobio sam poziv za audiciju i osjetio da je to znak.

Kad su mi rekli da sam dobio ulogu, obećao sam si da više nikad neću sumnjati u sebe i ono za što živim. Pjevanje je moja prva i najveća ljubav – ističe Kedžo koji, naime, predvodi ansambl zajedno s Hanom Hegedušić i u hrvatskom mjuziklu “Pacijenti”, čija je premijera 4. listopada u Lisinskom.

Umalo odustao od pjevanja

U njemu tumači pokvarenoga glazbenog producenta koji završi u ludnici. Upitali smo ga kakav je život među psihičkim bolesnicima.

– Odličan, zabavan, ali na bizaran način – rekao je te dodao da je na mjuziklima iznimno naporno raditi jer treba uskladiti glumu, ples i pjevanje. 
Osim profesionalne ljubavi, pjevač priznaje da je zapravo uvijek zaljubljen. Takav mu je, kaže, i horoskopski znak – Blizanci, no vrlo se lako i odljubi. Ipak, ističe da trenutačno nije u vezi. 

>> Nova sezona hit showa: Kedžo postaje Britney Spears, Lana Jurčević zavodit će bokovima kao Shakira...

Komentara 1

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:25 28.09.2016.

Jeli to njegovo svjedočanstvo ili drugih muškaraca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije