Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ovo nije slično, već isto'

VIDEO Podsjeća li njemačka pjesma za Euroviziju na pjesmu Aleksandre Kovač?

Aleksandra Kovač
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
1/5
01.03.2017.
u 22:08

Kao netko tko je 25 godina u pop glazbi, znam koliko je lako biti sličan nekoj pjesmi, ali ovo nije slično, već isto - kazala je Aleksandra Kovač za Večernji list.

Poznata beogradska kantautorica Aleksandra Kovač danas je na svom Facebook profilu objavila zanimljivo otkriće njemačkog redatelja  Felixa Maxima Ellera koji je otkrio kako su njegovi sunarodnjaci plagirali Aleksandrinu pjesmu i od nje napravili svoju ovogodišnju predstavnicu za Euroviziju!

Aleksandra je prije tri godine napisala tekst za pjesmu "Young And Wild", dok glazbu supotpisuje s profesorom Yatijem Durantom, koji joj je predavao filmsku kompoziciju na Sveučilištu u Edinburghu. Pjesmu je Aleksandra i otpjevala, a "Young And Wild" je naslovna tema istoimenog Ellerovog filma. Upravo je Eller i otkrio kako pjesma "Perfect Life", njemačka predstavnica na Euroviziji, koju izvodi pjevačica Levina, neodoljivo podsjeća na Aleksandrinu pjesmu. Na Youtubeu je čak i izmontirao obje pjesme, na kojima se lako može čuti da se radi o istom notnom zapisu. No, kako je Aleksandra Kovač ekskluzivno kazala za Večernji list, od tužbe neće biti ništa.

- Plagijat se ustanovljava na sudu po principu indigo testa. Notni tekst jedne pjesme je plagiran samo ako je notni tekst sporne pjesme u cijelosti preslikan, kao kroz indigo. Sve ostalo se ne smatra plagijatom. Kao netko tko je 25 godina u pop glazbi, znam koliko je lako biti sličan nekoj pjesmi, ali ovo nije slično, već isto - kazala nam je Aleksandra.

Poslušajte obje pjesme, kao i paralelni miks koji je napravio Felix Maxim Eller, pa procijenite radi li se o plagijatu ili ne. 

 

 

>>Žao mi je što se u Hrvatskoj slušaju cajke

>>Aleksandra Kovač: Marko Tolja glasom prenosi najistančanije emocije

Je li njemačka predstavnica na Euroviziji plagijat pjesme Aleksandre Kovač?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije