Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli vlasnici Insomniac Eventsa

Počela je svjetska bitka za Split!

Insomniac Events
Foto: Marin Bubrić
1/4
07.12.2016.
u 20:03

Može se zaključiti da će se u Splitu sljedećeg ljeta nešto sasvim sigurno događati, a ostaje vidjeti hoće li to biti Ultra Festival ili možda Electric Daisy Festival koji je najpoznatiji iz portfelja Insomniac Eventsa.

Počela je svjetska bitka za Split! Večeras su u splitsku zračnu luku sletjeli vlasnici Insomniac Eventsa, velikog američkog organizatora festivala elektronske glazbe, koji je vlasništvom i u nas jako poznatog Live Nationa zbog kojeg smo u Hrvatskoj gledali neke od najvećih svjetskih zvijezda, uključujući i U2. U Splitu se nalazi osnivač Insomniac Eventsa koji je nastao još 1993. godine, Pasquale Rotella u društvu svojeg financijskog direktora Johna Boylea. Dočekao ih je direktor splitske Ultre Nikola Bušljeta koji je ranije danas hitno sletio u Split. 

Jasno je zbog čega su u Splitu na, kako doznajemo, tajnom sastanku. Split se kroz Ultra Festival nametnuo kao europsko odredište za fanove elektronske dance glazbe iz cijelog svijeta. Ugovor domaćih partnera s organizatorima Ultre sljedećeg ljeta ističe što su, kako doznajemo, u Insomniac Eventsu pomno pratili i očito odlučili osobno doći i vidjeti postoji li mogućnost da Split postane mjestom gdje će se održati neki od njihovih velikih događaja

Spomenimo samo kako samo prihodi Live Nationa posljednjih godina nadmašuju pet milijardi dolara, zadnji službeni podatak govori o tome kako je 2011. godine prihod od organizacije događaja bio 5,8 milijardi dolara. Ono što se može zaključiti jest da će se u Splitu sljedećeg ljeta sasvim sigurno nešto događati, a ostaje vidjeti hoće li to biti Ultra Festival ili možda Electric Daisy Festival koji je najpoznatiji iz portfelja Insomniac Eventsa.

>>Armin van Burren stiže na Croatia Winter Music Festival

>>Ovo će biti doček Nove godine u Zagrebu o kojem ćete pričati još godinama

Komentara 4

DU
Deleted user
21:14 07.12.2016.

pa uvik je bilo biznisa efektivnijeg nego sto je turizam. samo se ne radi... najgluplje je praviti apartmane, koji nisu preko cile godine puni...

Avatar ShuPac
ShuPac
08:58 08.12.2016.

ma to su sve drogaši, ma*ku im drogašku .... štas' došli ovdeka da nam dici daju tu drogu što je zlo neviđeno ... umisto da idu Međugroje i lipo se mole Gospi oni se drogaju

CI
cinbenik
20:13 07.12.2016.

A zar nije dovoljan Tomson,ili ce on paraleno raditi koncert u Cavoglavama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije