Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Un giorno mi dirai'

Pobjednik festivala u Sanremu sastav Stadio

Sanremo 2016.
Foto: Maurizio D Avanzo/IPA/PIXSELL
1/8
14.02.2016.
u 10:49

Na drugom mjestu je mlada Francesca Michielin s pjesmom „Nijedan supanj odvojenosti“ (Nessun grado di separazione).

Pjesma „Jednog dana ćeš mi reći“ (Un giorno mi dirai) u izvedbi grupe Stadio pobjednica je ovogodišnjeg 66. festivala talijanske glazbe u Sanremu. U noći između subote i nedjelje pjesma grupe Stadio, osnovane davne 1977. godine i koja je godinama pratila kantautora Lucia Dallu (koji je iznenada umro 2012. u 69. godini), koja govori o odnosu između oca i kćeri, proglašena je pobjednicom festivala talijanske canzone i vjerojatno će zastupati Italiju na 61. Eurovision Song Contest 2016., koji će se u svibnju održati u Švedskoj. 

Na drugom mjestu je mlada Francesca Michielin s pjesmom „Nijedan supanj odvojenosti“ (Nessun grado di separazione). Radi se o teoriji „Šest stupnjeva odvojenosti“ prema kojoj se svaka osoba na planetu može povezati s bilo kojim drugim pojedincem u samo šest koraka. Prvi je o njoj teoretizirao 1929. mađarski pisac Frigyes Karinthy, a postavio ju je 1967. sociolog Stanley Milgram. 

Treće mjesto osvojili su Giovanni Caccamo i Debora Iurato s pjesmom „Otiđi odavde“ (Via da qui). Bio je to festival rekordnih gledanosti od prvog dana, u utorak, do posljednjeg dana, u subotu. U prosjeku je ovogodišnji Sanremo imao gotovo 50% sharea. Voditelj i umjetnički direktor festivala bio je ove godine, kao i prošle, tv-voditelj televizije RAI, Carlo Conti, uz kojeg su bili lijepa rumunjska starleta Madalina Diana Ghenea, zatim talijanski ljepotan i glumac u tv-serijama Gabriel Garko i komičarka Virginia Raffaele.

Po običaju bilo je i mnogo gostiju među kojima je bila i Nicole KidmanVeliki uspjeh u gledanosti znači da će Carlo Conti vjerojatno organizirati i slijedeći festival u Sanremu.

Ove godine pobjedio je sastav Stadio, koji je nastupio više puta na Sanremu, ali bez mnogo uspjeha. Stadio je mnoge današnje šesdesetgodišnjake vratio u sedamdesete godine rocka i diskoklubova.

>>Članovi orkestra trgali i bacali notne papire na Sanremu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije