Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbesova lista

Ovo su najbogatije žene Amerike!

Greenleaf World Premiere - NYCOprah Winfrey at the Greenleaf World Premiere at BMCC on April 20, 2016 in New York City, NY, USA;Van Tine Dennis Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/PIXSELL
1/6
03.06.2016.
u 15:15

Forbes je objavio listu 60 najpoznatijih žena koje su svoj novac zaradile same, a na njemu su najpoznatije zvijezde, ali i mnoge menadžerice

Nema sektora ni načina na koji je 60 najbogatijih žena Sjedinjenih Američkih Država zaradilo svoj novac. Na ovoj listi nema ni onih koje su novac dobile razvodom ili su ga naslijedile, nego je isključivo riječ o ženama koje su svoj talent ili dobru ideju upogonile na najbolji mogući način i tako osvojile svijet.

Forbes je izabrao devet žena za naslovnicu jer se nije mogao odlučiti samo za jednu damu, a tako je u sjenu bacio neke uspješne žene koje godinama krase listu najuspješnijih.

Oprah “tek” druga

Na prvom mjestu je Diana Hendricks koja je “teška” ukupno pet milijardi dolara.

– Omogućili smo dostavu cijeloj naciji, na svakom kraju zemlje, a dostavljač više nije samo krupni muškarac, nego i sitna djevojka – kazala je Hendricks koja iz ruke ne ispušta tvrtku ABC Supply, koju je još 1982. osnovala s mužem. Nakon njegove smrti 2007. Diane je odbila mnoge ponude za prodaju tvrtke jer je uvjerena da posao jednako kvalitetno može voditi i sama. Hendricks je gotovo dvije milijarde dolara bogatija od druge na listi žena koje su same zaradile novac, a to je Oprah Winfrey koja je, dok je bila voditeljica svoje emisije, utješila milijarde gledateljica diljem svijeta, ali i otvarala teme koje su tek poslije njezinih emisija postale aktualne. Prometnula se iz siromašne djevojčice u medijskog mogula i jednu od najutjecajnijih žena svijeta.

Dotty kraljica stanova

Među vodećima je i 32-godišnja Sofija Amoruso, koja je prije deset godina pokrenula modni brend “Nasty gal” i sada ima 280 milijuna dolara. Njezina se modna kuća bori s H&M-om nudeći vintage stil i njegujući rockabilly kulturu. Možda sustigne i treću najbogatiju ženu s liste Doris Fisher koja je osnovala slavni Gap, jedan od najpoznatijih američkih odjevnih brendova, a do 84. godine ta je žena zaradila deset puta više od Amoruso, odnosno oko 2,4 milijarde dolara. Zanimljiva je i kraljica nekretnina Dorothy Herman koja upravlja sa 6000 agenata u 85 ureda, a godišnje proda nekretnine ukupne vrijednosti 22 milijarde dolara.

Majka joj je poginula u nesreći, a otac je u tom sudaru bio teško ozlijeđen. Dottie, kako je zovu, postala je majka u 19., ali od svih se nedaća izvukla i osnovala svoju tvrtku koja “drma” svijetom nekretnina. Toni Ko pak inspiraciju za posao koji joj je donio stotine milijuna dobila je kao tinejdžerica. Kad se s 13 godina doselila iz Koreje u SAD, kupovala je jeftinu šminku koja se prodavala u dućanima u kojima je radila s roditeljima nakon nastave. Kasnije je osnovala tvrtku NYX Cosmetics, uz pomoć koje je djevojčicama poput sebe omogućila jeftinu kozmetiku, ali veće kvalitete, a nedavno je pokrenula i liniju sunčanih naočala Perverse koje prodaje po cijeni od 40 dolara. Na listi su i mnoge pjevačice, a najbolje pozicionirana među njima je neuništiva Madonna koja je zaradila 560 milijuna dolara.

>>Ovo su najmoćnije žene hrvatskog biznisa!

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
09:18 04.06.2016.

Iskreno se nadam da je svima jasno koliko su lazni ovi podatci.....

GM
Gusta magla
16:17 03.06.2016.

Sve bi ja to zenio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije